MOOIE GERENOVEERDE GEZINSWONING IN OPVELP

Velpestraat 50, Opvelp (Bierbeek)

 

 

Omschrijving:

Deze mooi gerenoveerde woning bevindt zich in het centrum van Opvelp, een deelgemeente van Bierbeek. De woning biedt aangename leefruimtes op het gelijkvloers, drie grote en een kleinere slaapkamer en een aangenaam omheind tuintje met zonneterras aan de achterkant van de woning.

Omvattende:

Gelijkvloers: inkomhal, woon- en eetkamer, open keuken, 2 slaapkamers, badkamer met toilet.

Verdieping: 2 slaapkamers, 2 waskamers, toiletruimte en bergzolder.

Kelder: bergkelder

Tuin: omheind tuintje met zonneterras

Ligging: de woning bevindt zich in het centrum van Opvelp, op wandelafstand van bushaltes en op een 4-tal km van de aansluiting met de E40 Leuven-Brussel/Luik.

Deze gezinswoning is onmiddellijk beschikbaar.

 

 
 
 

Bebouwing

Type:  Open bebouwing
renovatiejaar: 2014
Grondoppervlakte:  240 m²
Woonoppervlakte:  150 m²
Oriëntatie: Oosten
Vrij op: bij Akte
Kadastraal inkomen: € 359

Indeling

Keuken:  ingericht
Slaapkamers: 4
Badkamer: 2
WC: 2
Berging: Ja
Zolder: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied met landelijk karakter
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: Neen

Beschermd stads- of dorpsgezicht "Dorpskern van Opvelp"

Technische info

Verwarming:  Aardgas
Ramen:  driedubbele beglazing PVC
EPC:  237 kWh/m² jaar
Unieke code: 1779725
Overstromingsgevoelig:  ja

 

INDELING

Gelijkvloers

Inkomhal: via de voordeur (met melkglas) bereikt met de compacte inkomhal die rechts toegang geeft tot de leefruimte. De vloer in de inkomhal werd bekleed met een grote lichtgrijze tegel die over de volledige benedenverdieping werd gebruikt en voor een gevoel van ruimte zorgt.

Woon- en eetkamer: een deur rechts in de inkomhal geeft toegang tot de aangename leefruimte, met plaats voor een eetkamer en zithoek. Langs een van de wanden werd een praktische vestiairekast met schuifdeuren ingebouwd. De verschillende raampartijen in de woon- en eetkamer geven uit op de oprit langs de zijkant van de woning. De vloer werd hier bekleed met dezelfde mooie, grote tegel als in de inkomhal.

Open keuken: een trede in de leefruimte geeft toegang tot de open, volledig ingerichte keuken, voorzien van een dubbele wasbak met druiprek, 4-pits kookvuur, dampkap, oven, ingebouwde ijskast en diepvries. Ingebouwde opbergkasten langs beide kanten boven en onder het aanrecht. De vloer werd bekleed met dezelfde tegel als in de leefruimte. Het raam en de deur met glaspartij (met vliegendeur) in de keuken geven uit op het omheinde tuintje met terras langs de andere kant van de woning.

Links in de leefruimte leiden enkele treden tot een nachthal, van waaruit men toegang heeft tot de badkamer en 2 kamers.

Badkamer met toilet: met ophangtoilet, dubbele lavabo met bergladen onderaan en spiegelkastjes bovenaan, ruime instapdouche. De vloeren en wanden in de badkamer werden over de volledige hoogte bekleed met geassorteerde tegels. Het raam met store in de badkamer zorgt hier voor het nodige licht en verluchting.

Twee kamers: via een schuifdeur in de nachthal bereikt men een grote slaapkamer. Het raam in deze kamer geeft uit aan straatkant. Een andere deur in de nachthal geeft toegang tot een tweede kleinere kamer met annex een ingebouwde dressing. Het raam in deze kamer geeft uit aan de achterkant van de woning. De vloer in deze kamers is dezelfde mooie tegel als die gebruikt in de leefruimte.

Berging: vanuit de leefruimte of keuken heeft men een open doorgang tot de traphal. Onder de trap werd de technische ruimte (CV) handig weggeborgen achter schuifdeuren. Hier bevinden zich ook de nodige aansluitingen voor wasmachine en droogkast.

Verdieping

Halverwege de industriële trap naar de verdieping werden praktische ingebouwde kasten met schuifdeuren geplaatst. De vloer in de nachthal en de kamers op de verdieping werd bekleed met laminaat. Een raam in de nachthal zorgt hier voor het nodige daglicht.

Twee slaapkamers: de slaapkamers op de verdieping bevinden zich deels onder de dakhelling en hebben beide aangename afmetingen. Eén kamer werd voorzien van een veluxraam met store en een bijkomend lager geplaatst raam. De tweede kamer beschikt over 2 lager geplaatste ramen. De vloer in de slaapkamers werd bekleed met laminaat.

Toiletruimte en 2 waskamers: vervolgens leidt de nachthal tot een kamertje met een wastafel en een grote spiegel. De vloer werd hier bekleed met linoleum. Enkele trapjes leiden vervolgens tot de toiletruimte op de verdieping. Hier werd de vloer bekleed met laminaat. Een harmonicadeur leidt ten slotte tot de douchekamer met instapdouche en handdoekradiator. De vloer en de muren werden hier bekleed met een grijze tegel.

Zolder: een laatste deur in de nachthal op de verdieping leidt tot de geïsoleerde zolder, die dienst doet als bergzolder.

Kelder: een deur in de keuken geeft toegang tot de kelder, die dienst doet als berging.

Tuintje en terras: via het dubbele poortje aan straatkant of via de deur in de keuken bereikt men de oprit, het grasperk en het zonneterras aan de achterkant van de woning. Rechts van het terras bevindt zich een berghok. Volledig omheind.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Schrijnwerk in PVC met dubbele beglazing.

Conclusie:

Deze gezinswoning in het centrum van Opvelp werd mooi gerenoveerd en biedt aangename leefruimtes met veel natuurlijke lichtinval, 3 grote en een kleinere kamer en een omheind tuintje met zonneterras achteraan de woning. De praktische ligging, vlakbij de dorpskern en met een makkelijke aansluiting met de snelweg richting Leuven/Luik, maakt het plaatje compleet.