BIJZONDER MOOI GERENOVEERDE VILLA MET TUIN EN GROOT WEILAND

Tiensestraat 78, 3400 LANDEN

 

Omschrijving:

Deze sfeervolle en bijzonder mooi gerenoveerde gezinswoning is gelegen in het aangename Landen. De woning biedt werkelijk alle comfort en bevindt zich aan de rand van het centrum van Landen, op een 2-tal km van het NMBS station.

Omvattende:

Gelijkvloers: ruime inkomhal, woon- en eetkamer, volledig ingerichte keuken, tuinkamer, Slaapkamer, toiletruimte en badkamer.

Eerste verdieping: 2 heel ruime slaapkamers, een kleinere slaapkamers en badkamer. Bergzolder.

Zolderverdieping  

Garage

Tuin: overdekt terras en mooie omheinde tuin met weiland

Ligging: net buiten de dorpskern van Landen

De beschikbaarheid van deze woning is onderling overeen te komen.

 
 

Bebouwing

Type:   open bebouwing
Renovatiejaar: 2012
Grondoppervlakte: 3668 m²
Woonoppervlakte: 340 m²
Oriëntatie: Noord
Vrij op: bij Akte
Kadastraal inkomen: € 1557

Indeling

Keuken:  ingericht
Slaapkamers: 5
Badkamer: 2
WC: 2
Berging: Ja
Garage: ja
Terras: Ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: Ja

Technische info

Verwarming:  Mazout
Ramen:  Dubbele beglazing
EPC:  258 Kwh / m²
Unieke code:  1963936
Overstromingsgevoelig:  mogelijks

 

INDELING

Gelijkvloers

Inkomhal: ruime en centraal geplaatste inkomhal met meer dan voldoende plaats voor een vestiaire. De inkomhal geeft rechts uit op de woonkamer en op de trap die naar de bovenverdieping leidt, rechtdoor op de keuken en links op de toiletruimte, de slaapkamer en badkamer op het gelijkvloers. Een deur rechts leidt tenslotte tot de tuinkamer die directe toegang geeft tot het terras achteraan de woning.

Woon- en eetkamer: via een deur rechts in de inkomhal bereikt men de gezellige woonkamer, die allereerst plaats biedt aan een mooie zithoek met sierschouw en ingebouwde houtkachel. De twee dubbele raampartijen met stores geven hier uit aan de zijkant van de woning. Vervolgens is er plaats voor de eetkamer, waar een hoog dubbel raam aan de zijkant en een dubbel raam aan tuinkant voor veel aangename lichtinval zorgen. De vloer in deze ruimte werd bekleed met dezelfde warme tegel als in de inkomhal.

Keuken: vanuit de inkomhal of via de eetkamer heeft men toegang tot de volledig ingerichte keuken, uitgerust met een wastafel met druipvlak, 4-pits kookplaat en dampkap, ingebouwde koelkast en diepvriezer, vaatwasmachine. Het werkblad en de muur boven het werkvlak werden bekleed met kleine witte tegeltjes met siermotief. Het dubbele raam boven de wastafel geeft uit aan de zijkant van de woning. De vloer werd bekleed met dezelfde tegels als in de inkomhal en woonkamer.

Tuinkamer: een laatste deur in de hal leidt tot een gezellige zitkamer met sierkachel, waar een hoog dubbel raam rechtstreeks uitgeeft op het overdekte terras. De vloer in deze kamer werd bekleed met een antieke, in motief geplaatste parket.

Slaapkamer: via de inkomhal bereikt men ook de slaapkamer op het gelijkvloers. Het dubbele raam met store geeft uit op de zijkant van de woning. De vloer in deze kamer is bekleed met dezelfde in motief geplaatste parket als in de zitkamer. Deze ruimte leent zich eveneens tot het beoefenen van een vrij beroep.

Aparte toiletruimte: een eerste deur links in de inkomhal geeft toegang tot de aparte toiletruimte op het gelijkvloers, met toilet en lavabo. De muren werden hier over de volledige hoogte betegeld met een lichtbeige tegel in marmermotief. De vloer werd bekleed met dezelfde tegel als in de inkomhal.

Badkamer: de bijzonder mooie badkamer op het gelijkvloers biedt een dubbele lavabo met spiegels boven de wastafel en ruime bergkasten onderaan, een ligbad en een toilet dat discreet in een aparte hoek werd geplaatst. Een dubbel raam met stores geeft uit op de tuin achteraan de woning en zorgt hier voor licht en verluchting. De vloer in de badkamer werd bekleed met een tegel in beige tinten en ook de muren werden over de volledige hoogte betegeld.

Terras en tuin: het aangename overdekte zonneterras, dat deels wordt afgeschermd door een raampartij langs de zijkant van de woning, is toegankelijk via de zitkamer, de achterdeur in de garage of via het tuinpoortje langs de zijkant van de woning. Het terras werd aangelegd met vlakke blauwe steen klinkers. Van op het terras bereikt men vervolgens de mooie, grote omheinde tuin en weiland, waar graspartijen en aanplantingen elkaar afwisselen.

Eerste verdieping

Via de houten trap met trapleuning rechts in de inkomhal bereikt men de nachthal op de verdieping, die toegang geeft tot de verschillende kamers en badkamer op de verdieping. Langs beide kanten in de nachthal werden praktische inbouwkasten geplaatst die zich over de volledige hoogte strekken. De vloer in de nachthal werd bekleed met dezelfde, in motief geplaatste parket als in de zit- en slaapkamer op het gelijkvloers.

2 ruime slaapkamers: links en rechts in de nachthal bevinden zich heel ruime slaapkamers. Ze beschikken elk over een dubbel raam en de vloer werd er bekleed met dezelfde mooie parketvloer als in de nachthal.

3e kamer: de derde en kleinere kamer op de verdieping doet dienst als bergkamer en verbindt rechtstreeks door naar de badkamer. Een dressing kan hier zeker zijn plaats vinden.

Bergzolder: een deurtje in de slaapkamer aan tuinkant op de verdieping geeft toegang tot een handige bergzolder.

Badkamer: de badkamer op de verdieping biedt een mooie, ruime instapdouche en een enkele lavabo. Een groot veluxraam zorgt hier voor daglicht en verluchting. De muren in de douche werden bekleed met een grote donkergrijze tegel, de vloer in de badkamer werd bekleed met een beige tegel.

Zolder

Via een trapluik bereikt men de zolder, die dienst doet als bergzolder.

Garage:

Via de houten garagepoort en via de inkomhal heeft men rechtstreeks toegang tot de garage, die ook dienst doet als technische ruimte. Ramen langs de zijkant en achterkant zorgen hier voor meer dan voldoende lichtinval en een deur achteraan in de garage geeft onmiddellijke toegang tot de tuin. Verder biedt deze ruimte ook plaats voor wasmachine en droogkast. De vloer in de garage werd bekleed met een grote tegel in beige en donkerbruine tinten.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Schrijnwerk in afzelia hout met dubbele beglazing

-       Functionele houten luiken

-       prachtige landelijke veranda in hout (2011) kijkend op tuin en weiland

-       Centrale condenserende verwarming op mazout (2013) met radiatoren in alle kamers

-       Bijzonder geschikt voor een vrij beroep of paardenliefhebbers

Conclusie:

Deze mooi gerenoveerde woning heeft bijzonder aangename leefruimtes met veel natuurlijke lichtinval en al het denkbare comfort. De praktische ligging aan de rand van het centrum van Landen maken het plaatje compleet.