TE KOOP: TE RENOVEREN WONING MET TUIN IN OORBEEK (TIENEN)

SINT-JORISSTRAAT 40, 3300 OORBEEK (Tienen)

€ 215.000

 

Omschrijving:

Deze woning bevindt zich vlakbij de kerk in het centrum van Oorbeek, een deelgemeente van Tienen. Mits de nodige renovatie biedt deze woning tal van mogelijkheden dankzij de aangename ruimtes op het gelijkvloers, de vier kamers en de bergzolder op de verdieping en de tuin achteraan de woning.

Omvattende:

Gelijkvloers: inkomhal, woonkamer, TV-hoek, eetkamer en keuken, badkamer en toilet, veranda.

Verdieping: 4 slaapkamers en bergzolder.

Kelder: deels onderkelderd.

Garage: rechts van de woning

Tuin: grasperk voor- en achteraan de woning.

Praktische ligging: in een aangename woonbuurt in het centrum van Oorbeek. Makkelijke bereikbaarheid, met bushaltes vlakbij en de aansluiting met de ring rond Tienen op een 5-tal km.

 
 
 

Bebouwing

Type:   open bebouwing
Bouwjaar: 1939
Grondoppervlakte: 1020 m²
Woonoppervlakte:  151 m²
Oriëntatie: West
Vrij op: bij Akte
Kadastraal inkomen: € 495

Indeling

Keuken:  ingericht
Slaapkamers: 4
Badkamer: 1
WC: 1
Berging: Ja
Garage: ja
Terras: Ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied met landelijk karakter
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: Ja

Technische info

Verwarming:  Aardgas
Ramen:  deels dubbele beglazing
EPC:  553 kWh/m² jaar
Unieke code: 2028952
Overstromingsgevoelig:  Neen

 

INDELING

Gelijkvloers

Inkomhal: via de voordeur bereikt men de inkomhal vooraan de woning. Van hieruit geven 2 deuren rechtdoor toegang tot de verdieping en tot de kelder. Een deur rechts in de inkomhal leidt tot de woonkamer aan straatkant. De hal wordt verlicht door de glaspartijen in en boven de voordeur. De wanden werden tot op stahoogte bekleed met een glanzende houten lambrisering. De vloer is bekleed met de oorspronkelijke, in motief geplaatste tegels.

Woonkamer: via een deur rechts in de inkomhal komt men in de ruime woonkamer, waar twee grote ramen (met rolluiken) uitgeven op het grasperk vooraan de woning en voor meer dan voldoende daglicht zorgen. Ook hier is de vloer bekleed met dezelfde oorspronkelijke tegel als in de inkomhal.

TV-hoek: vanuit de woonkamer leidt een deur rechts naar de TV-hoek. Een dubbel raam geeft uit in de veranda achteraan de woning. De vloer werd betegeld met een grote beige tegel.

Eetkamer: een deur links in de woonkamer geeft toegang tot de eetkamer. Het dubbele houten raam in de eetkamer geeft ook uit op de veranda achteraan de woning. De vloer werd bekleed met een beige vierkante tegel.

Keuken: een deur links in de eetkamer geeft uit op de enkele trapjes die naar de keuken leiden. Het raam boven het aanrecht geeft uit op de zijkant van de woning. De vloer werd hier bekleed met gespikkelde vierkante tegeltjes. Van hieruit geeft een deur rechts toegang tot de veranda achteraan de woning. Een deur aan de andere kant van de keuken leidt tot een tweede hal, van waaruit men toegang heeft tot de badkamer en het toilet.

Badkamer: een eerste deur in de hal aan de zijkant van de woning geeft uit op de badkamer met ligbad en een enkele lavabo. De vloer werd hier bekleed met dezelfde gespikkelde tegel als in de keuken. De wanden werden bekleed met panelen.

Toilet: een volgende deur in de hal geeft uit op het toilet, met dezelfde tegel en dezelfde wandbekleding als in de badkamer.

Op het einde van deze hal volgt een tweede voordeur, van waaruit men opnieuw op het grasperk vooraan de woning komt.

Veranda over de volledige breedte: via een schuifdeur met glaspartijen in de keuken bereikt men een eerste deel van de veranda, waar zich de wasmachine bevindt, een extra wastafel en een berghok. Een tussendeur geeft toegang tot het tweede deel van de veranda. De vloer in de veranda werd bekleed met beige tegels, het dak werd gemaakt uit transparante platen en de muren van de veranda werden deels vervaardigd met betonnen platen, deels met betonblokken. De houten raampartijen in de veranda geven uit op de tuin achteraan de woning.

Verdieping:

Via een deur in inkomhal bereikt men de trap die naar de verdieping leidt.

4 kamers en bergzolder: drie kamers op de verdieping hebben aangename afmetingen en beschikken over voldoende daglicht. Eén van deze kamers heeft achterliggend nog een extra  kamer. Een laatste deur op de verdieping leidt de ruimte die nu dienst doet als bergzolder.

Kelder:

Via een deur in de inkomhal bereikt men de betegelde trap die naar de halfhoge kelder leidt onder het achterste deel van de woning. Ook hier werd de vloer betegeld.

Tuin:

Via de zijdeur in de veranda bereikt men het grasperk achteraan de woning, met in het midden een padje dat tot achteraan leidt. Met twee tuinhuisjes.

Garage: naast het huis bevindt zich een garage met kantelpoort. De deur achteraan in de garage geeft uit op de tuin.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Buitenschrijnwerk deels in PVC met dubbele beglazing, deels in hout

-       Verwarming met kachels op aardgas

Conclusie:

Deze te renoveren woning biedt tal van mogelijkheden. De ligging in het centrum van Oorbeek is rustig en biedt tegelijkertijd een makkelijke bereikbaarheid. De aangrenzende tuin maken van dit geheel een mooi renovatieproject.