TE KOOP: Mooi herenhuis met tal van mogelijkheden

Stationsstraat 80, 3400 Landen

Omschrijving: deze mooie rijwoning bevindt zich in het centrum van Landen, op een 500m van het station. Het gelijkvloers van de woning werd momenteel ingericht tot kabinet- en therapieruimtes, maar het is natuurlijk perfect mogelijk om deze ruimtes volledig naar wens in te richten en er bijvoorbeeld een kangoeroewoning van te maken.

Omvattende:
Gelijkvloers: 2 kabinetruimtes, 3 therapieruimtes, wasruimte
Eerste verdieping: keuken en woonkamer
Tweede verdieping: 2 slaapkamers en badkamer
Zolderverdieping: bergzolder over de volledige oppervlakte
Kelder: opgedeeld in 3 ruimtes
Tuin en terras: volledig omheinde tuin

Praktische ligging: in het centrum van Landen, alle mogelijke faciliteiten vlakbij. Bushaltes en station van Landen op wandelafstand.

 
 

Bebouwing

Type: gesloten bebouwing
Bouwjaar: 1950
Grondoppervlakte: 480 m²
Woonoppervlakte: 240 m²
Oriëntatie: West

Indeling

Keuken: aanleg
Slaapkamers: 2
Badkamer: 1
Toilet: 2
kelder: Ja
tuin: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg .: Ja
Bestemming: woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling: Neen
Kadastraal inkomen: 974 €

Technische info

Verwarming: mazout
Ramen: dubbel beglazing pvc
EPC: 477 kWh / m² jaar
Unieke code: 2097195
Overstromingsgevoelig: Neen
Vrij op: bij Akte

 

INDELING

Gelijkvloers
Inkomhal: de ruime en heldere inkomhal reikt tot bijna achteraan de woning, met verschillende deuren die toegang geven tot de kabinet- en therapieruimtes. Rechtdoor in de inkomhal bevindt zich de trap die naar de verdiepingen leidt. De vloer in de inkomhal werd bekleed met mooie mozaïektegels in lichtgrijze tinten.

Twee kabinetruimtes: via de inkomhal bereikt men links de eerste kabinetruimte. De wanden werden hier deels bekleed met een houten lambrisering, wat in combinatie met de hoge plafonds voor een bijzonder authentiek cachet zorgt. Twee dubbele raampartijen zorgen hier voor aangenaam daglicht en geven uit aan straatkant. Een prachtige dubbele houten deur met glaspartijen leidt vervolgens tot de tweede kabinetruimte, van waaruit men ook toegang heeft tot de achterliggende therapieruimtes en tot de inkomhal. De vloer in beide ruimtes werd bekleed met een mooie massieve parket.

Drie therapieruimtes en wasruimte: via de inkomhal of via de dubbele deur in de tweede kabinetruimte bereikt men een gang die links toegang geeft tot 2 opeenvolgende therapieruimtes en rechts tot een therapieruimte en vervolgens een kleine wasruimte. Het is perfect mogelijk om de indeling van deze ruimtes aan te passen naar wens.
De wasruimte is voorzien van een wastafel (met boiler), een douche en een toilet. Een hoger geplaatst raam zorgt hier voor licht en verluchting. De vloer in deze ruimtes werd bekleed met een vierkante beige tegel.
Aan het einde van de gang leidt een buitendeur tot de achterliggende binnenkoer en vervolgens tot de tuin en het terras achteraan de woning.

Eerste verdieping
Via de massief eiken trap in de inkomhal bereikt men de eerste verdieping, waar zich de keuken en woonkamer bevinden. Een raampartij die uitgeeft aan de achterkant van de woning zorgt voor aangenaam daglicht in de trappenhal. De vloer op de volledige verdieping werd bekleed met massief parket.

Keuken: open, volledig ingerichte keuken met wasbak met druipvlak, vitrokeramische kookplaat, dampkap, ingebouwde ijskast en diepvries, vaatwas en combi-oven. In de muuropening tussen de keuken en de woonkamer werd een tafeltablet geplaatst met ingelegde tegels. Een dubbele raampartij die uitgeeft aan straatkant zorgt ook hier voor aangenaam daglicht.

Woonkamer met salon en eetkamer: via de keuken of de nachthal op de verdieping bereikt men de mooie woonkamer, waar de raampartijen van de erker aan straatkant voor extra veel daglicht zorgen. Langs de andere kant van de woonkamer geeft een dubbele raampartij toegang tot het terras achteraan de woning. De prachtige sierschouw met functionele open haard, de massieve parket in visgraatmotief en de hoge plafonds zorgen ook hier voor een warme, verwelkomende sfeer.

Tweede verdieping
De massief houten trap leidt vervolgens tot de tweede verdieping, waar de nachthal toegang geeft tot 2 ruime slaapkamers en de badkamer.

Twee slaapkamers: beide slaapkamers hebben heel aangename afmetingen en beschikken over raampartijen, ofwel aan tuinkant, ofwel aan straatkant. Ook hier werd de vloer bekleed met massief parket.

Badkamer: de badkamer op deze verdieping is voorzien van een enkele lavabo, bidet, toilet en ligbad. De vloer werd bekleed met linoleum en de muren werden tot op stahoogte betegeld in geassorteerde kleur. Het dubbele raam in de badkamer geeft uit aan straatkant.

Zolderverdieping
De bergzolder is bereikbaar via een trapluik op de tweede verdieping en strekt zich over de volledig oppervlakte van de woning.

Kelder :
Een deur in de inkomhal geeft toegang tot de kelder, die werd opgedeeld in drie kelderruimtes.

Tuin:
Achteraan de woning geeft een buitendeur toegang tot de binnenkoer. Enkele treden leiden vervolgens tot de volledig omheinde tuin, waar het grasperk werd omboord met aanplantingen. Van de binnenkoer leidt ook een trap tot het dakterras op de eerste verdieping.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:
- Schrijnwerk in PVC, 2 ramen in hout aan de achterkant van de woning
- Elektronisch bediende rolluiken aan de voorkant op de 1everdieping
- CV op mazout

Conclusie:
Deze karaktervolle gezinswoning is instapklaar, ze biedt mooie leef- en slaapruimtes en verdere inrichtingsmogelijkheden. Het terras en de tuin achteraan de woning maken het plaatje compleet.