IN OPTIE: INSTAPKLARE RIJWONING IN TIENEN ZONDER TUIN

  Pastorijstraat 79, 3300 TIENEN

 

Omschrijving :
deze volledig gerenoveerde rijwoning bevindt zich net buiten het stadscentrum van Tienen en biedt de voordelen van de nabijheid van de stad en een makkelijke bereikbaarheid. De woning zelf beschikt over aangename leefruimtes op het gelijkvloers en biedt 3 mooie slaapkamers op de verdiepingen.

Omvattende:

Gelijkvloers: inkomhal, woonkamer, keuken met eethoek, berg- en wasruimte, toilet en tweede inkomhal achteraan de woning.

Eerste verdieping: 2 slaapkamers en badkamer

Zolderverdieping: grote slaapkamer

Praktische ligging: op de hoek van de Pastorijstraat met de Keistraat, net buiten het centrum van Tienen. Bushaltes op wandelafstand, de aansluiting met de ring rond Tienen op een 500m en het station van Tienen op een 2-tal km.

 
 

bebouwing

Type: Gesloten bebouwing
Bouwjaar: 1900
Renovatie : 1999

Grondoppervlakte: 90 m²
Woonoppervlakte: 102 m²
Oriëntatie: Zuid-Oost

Indeling

Keuken: ja

Slaapkamers: 3

Badkamer: 1
Toilet: 2
garage: neen
tuin/koer: neen
Terras: neen

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Vergroot: Neen
Kadastraal inkomen: 579 €

Technische info

Verwarming: aardgas (2017)
Ramen: dubbel beglazing meranti
EPC: 299 kWh / m² jaar
Unieke code: 2140616
Overstromingsgevoelig: Neen
Vrij op: bij Akte

 

INDELING

gelijkvloers

Inkomhal: via de voordeur bereikt men de inkomhal met ingebouwde vestiaire en een dubbel raam dat uitgeeft aan straatkant. Links in de inkomhal leidt een deur met glaspartij naar de woonkamer. De vloer in de inkomhal werd bekleed met een vierkante, crèmekleurige tegel. 

Woonkamer: via de inkomhal bereikt men de woonkamer, die meer dan voldoende plaats biedt voor een zithoek en een eetkamer. De 2 grote raampartijen geven uit aan straatkant en zorgen voor aangenaam daglicht in deze mooie ruimte. De vloer in de woonkamer werd bekleed met grote, donkergrijze keramische tegels. 

Keuken en eethoek: via de woonkamer bereikt men de volledig ingerichte keuken met dubbele wastafel met druipvlak, een 4-pits gasvuur, dampkap, oven, ingebouwde koelkast en verder veel praktische ingebouwde kastruimte. De muur boven het aanrecht werd betegeld voor makkelijk onderhoud en boven het aanrecht zijn er 4 hogergeplaatste ramen die hier voor aangenaam daglicht zorgen. De vloer in de keuken werd bekleed met een crèmekleurige tegel. Van hieruit leidt een deur naar de trap naar de bovenverdieping en een andere deur naar de berging en de inkomhal achteraan de woning.

Berg- en wasruimte: via de keuken bereikt men de berg- en wasruimte, waar zich de centrale verwarming bevindt en ook de nodige aansluitingen en plaats zijn voor wasmachine en droogkast. Een grote dakkoepel zorgt hier voor daglicht en verluchting. Van hieruit leiden enkele treden naar de tweede inkomhal achteraan de woning.

Toilet: een deur in de berg- en wasruimte geeft toegang tot de aparte toiletruimte met toilet, lavabo met opbergkast onderaan en spiegel bovenaan en 2 bijkomende hangkastjes. Een raam met lichtdoorlatende glasblokken zorgt hier voor het nodige daglicht en ook hier werd de vloer bekleed met dezelfde tegel als in de berging en de keuken.

Inkomhal achteraan de woning: enkele treden leiden van de berg- en wasruimte naar een tweede inkomhal achteraan de woning met buitendeur. Hier komen de nutsvoorzieningen toe en verder doet deze ruimte dienst als berging voor de waterontharder, de fietsen,... Ook hier zorgt een dakkoepel voor het nodige daglicht en werd de vloer betegeld.

Eerste verdieping:

Via de beuken trap die bereikbaar is vanuit de keuken bereikt men de nachthal op de verdieping, waar de vloer werd bekleed met een donkergrijze tegel.

Badkamer: een schuifdeur rechts leidt tot de badkamer met ruime instapdouche, toilet, een enkele lavabo met lavabomeubel onderaan, spiegelkast bovenaan en kolomkasten links en rechts van de lavabo. Twee dubbele raampartijen met stores zorgen hier voor daglicht en verluchting. De vloer werd bekleed met een donkergrijze keramische tegel en de wanden werden over de volledige hoogte bekleed met een wit met lichtgrijs gemarmerde tegel met sierboord.

Enkele treden in de nachthal leiden naar de andere kamers op deze verdieping. De vloer in de gang werd bekleed met laminaat.

2 slaapkamers: op de eerste verdieping bevinden zich een grote en een kleinere slaapkamer. De grote slaapkamer beschikt over 2 dubbele raampartijen die uitgeven aan straatkant, de kleinere over 1 dubbele raampartij (met vliegenhorren). De vloer in beide kamers werd bekleed met laminaat. 

Een deur in de gang op de eerste verdieping geeft toegang tot de trap naar de zolderverdieping.

Zolderverdieping:

Slaapkamer: de zolderverdieping werd ingericht tot een ruime, mooie slaapkamer met een groot veluxraam dat voor het nodige daglicht zorgt en ingebouwde bergkasten tot aan de dakhelling over de volledige lengte. De vloer in deze kamer werd bekleed met vinyl.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Schrijnwerk in hout met dubbele beglazing

-       CV op aardgas, radiatoren met thermostatische kraan in alle kamers

Conclusie:

Deze volledig gerenoveerde rijwoning is instapklaar, ze biedt mooie leefruimtes op het gelijkvloers en 3 slaapkamers en een badkamer op de verdiepingen. De ligging, net buiten het centrum en vlakbij de aansluiting met de ring rond Tienen, biedt de voordelen van de nabijheid van de stad en van een makkelijke bereikbaarheid.