IN OPTIE : MOOIE GEZINSWONING MET TUIN IN BIERBEEK

Opvelpsestraat 60, 3360 Bierbeek

Omschrijving :
Deze mooie, instapklare gezinswoning met tuin bevindt zich in een groene omgeving in Bierbeek. De woning biedt aangename leefruimtes op het gelijkvloers en 3 slaapkamers op de verdieping. Het achteraan gelegen terras en de tuin maken het geheel bijzonder aangenaam om om.

Omvattende:
Gelijkvloers: inkomhal, woon- en eetkamer, ingerichte keuken, 2 veranda's, wasplaats, toiletruimte en garage.
Verdieping : 2 grote en 1 kleine slaapkamer, badkamer
Terras en tuin: aan gemeenschappelijke terras en omheinde tuin.

Ligging: de woning ligt op een 2-tal km van het centrum van Bierbeek. Bushalte vlakbij, aansluiting met de E40 op een 4-tal km.

De beschikbaarheid van deze mooie gezinswoning wordt onderling overeengekomen.

 
 

bebouwing

Type: Open bebouwing
Bouwjaar: 1974
Grondoppervlakte: 420 m²
Woonoppervlakte: 134 m²
Oriëntatie: West

Indeling

Keuken: oranjewater Slaapkamers :3
Badkamer: 1
Toilet: 1
garage: Ja
tuin: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg .: Ja
Bestemming: woongebied landelijk karakter
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling: Neen
Kadastraal inkomen: 1068 €

Technische info

Verwarming: mazout
Ramen: dubbel beglazing Alu
EPC: 695 kWh / m² jaar
Unieke code: 2138373
Overstromingsgevoelig: Neen
Vrij op: bij Akte

 

INDELING

Inkomhal: de inkomhal biedt links toegang tot de woonkamer, rechtdoor tot de keuken en rechts tot de marmeren trap naar de bovenverdieping en tot de deur naar de kelder. De vloer in de hal werd betegeld met in motief geplaatste tegels in oranjebruine tinten. De voordeur en de ramen met mat glas links en rechts van de voordeur zorgen hier voor veel aangenaam daglicht.

Woon- en eetkamer: een deur met glaspartijen links in de inkomhal biedt toegang tot de woonkamer, met eerst plaats voor een gezellige zithoek vlakbij een mooie, gemetste sierschouw. De grote raampartij in de zithoek geeft uit aan straatkant. Vervolgens is er meer dan voldoende plaats voor een eetkamer, waar een raampartij uitgeeft aan de zijkant van de woning. Een 3-delige houten deur met glaspartijen leidt van de eetkamer naar de veranda achteraan de woning en een andere deur gaat van de eetkamer naar de keuken. De vloer in de woon- en eetkamer werd bekleed met dezelfde tegels als in de hal. 

Keuken: vanuit de inkomhal leidt een deur met glaspartijen rechtdoor tot de praktisch ingerichte keuken met 4-pits elektrisch kookvuur, dampkap, oven, dubbele wastafel met druipvlak en veel kastruimte boven- en onderaan. De muur boven het aanrecht werd betegeld met kleine witte tegels. Het raam en de deur ernaast geven uit in de achtergelegen veranda. Een andere deur geeft toegang tot de eetkamer. De vloer in de keuken werd bekleed met dezelfde tegel als in de inkomhal.

Veranda: vanuit de keuken of de eetkamer komt men in de veranda, waar een grote raampartij met rolluik uitkijkt op het terras en de tuin. Links leidt een deur tot een 2e veranda en rechts leiden 2 deuren tot de wasplaats en tot de toiletruimte. Ook hier werd de vloer bekleed met dezelfde tegel als in de inkomhal.

Veranda: enkele treden links in de eerste veranda leiden tot een tweede veranda, volledig in glas en met dakpanelen in melkglas. Via de schuifraampartij bereikt men van hieruit een oprit achteraan de woning, die toegankelijk is via een dubbele smeedijzeren poort, en het tuintje. De vloer in deze veranda werd bekleed met een donkergrijze arduinsteen.

Wasplaats: een eerste deur rechts in de veranda leidt tot een wasplaats met een wastafel, de nodige aansluitingen voor wasmachine en droogkast en extra bergruimte. Het hoger geplaatste raam geeft uit aan de zijkant van de woning. De vloer in de wasplaats werd bekleed met een gespikkelde tegel. Een deur rechts geeft van hieruit toegang tot de garage. 

Toilet: een tweede deur in de eerste veranda geeft toegang tot de aparte toiletruimte op het gelijkvloers, voorzien van toilet en lavabo.

Garage: de sectionale, elektronisch bediende garagepoort geeft toegang tot de garage, die plaats biedt aan één wagen. De deur achteraan leidt tot de wasplaats. De vloer werd bekleed met dezelfde gespikkelde tegel als in de wasplaats. Hoger geplaatste ramen zorgen hier voor het nodige daglicht.

Verdieping
Via de marmeren trap in de inkomhal bereikt men de nachthal op de verdieping, waar de vloer werd bekleed met vasttapijt.

3 slaapkamers: de verdieping biedt 2 grote slaapkamers en 1 kleinere. Alle 3 kamers beschikken over grote raampartijen met rolgordijnen en de vloer werd bekleed met vasttapijt.

Badkamer: de badkamer werd uitgerust met een ligbad met douchestang, een enkele lavabo en bergkastjes. Zowel de vloer als de muren werden hier betegeld. Een dubbele raampartij geeft uit op een balkon dat ook voor de ramen van één van de slaapkamers loopt.

Terras en tuin
Achteraan de woning is er plaats voor een gezellig terras met rechts daarvan een grasperk omboord met aanplantingen. Links bevindt zich een 2e oprit langs de achterkant van de woning, die bereikbaar is via een dubbele smeedijzeren poort.

Kelder:
Via de deur rechts in de inkomhal bereikt men de betonnen trap naar de kelder, die bestaat uit 2 compartimenten waarvan één dienst doet als berging en de andere als technische ruimte (cv). Ook hier werd de vloer betegeld met een gespikkelde tegel.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:
-       Schrijnwerk in aluminium met dubbele beglazing. Rolluiken in de veranda
-       CV op mazout met radiatoren in alle ruimtes

Conclusie:
Deze instapklare gezinswoning biedt vele troeven: een rustige ligging niet ver van het centrum van Bierbeek en een makkelijke bereikbaarheid, met de aansluiting tot de E40 (Brussel/Luik) op een 4-tal km. De goed onderhouden woning biedt aangename leefruimtes met veel natuurlijke lichtinval op het gelijkvloers en 3 slaapkamers op de verdieping. Het achteraan gelegen terras en de tuin maken het plaatje compleet.