TE KOOP : MOOIE GEZINSWONING MET TUIN IN BOUTERSEM

Nachtegaalstraat 7, 3370 Boutersem

€ 497.000

Omschrijving:

deze mooie, instapklare gezinswoning bevindt zich in een heel rustige kindvriendelijke straat in Boutersem aan de rand van Butselbos. De woning is voorzien van alle mogelijke comfort, ze biedt zeer aangename leefruimtes op het gelijkvloers en 3 ruime kamers op de verdieping. Het achteraan gelegen terras en de volledig aangelegde tuin, zowel voor- als achteraan de woning, maken het geheel bijzonder aangenaam om wonen.

Omvattende:

Gelijkvloers: inkomhal, zit- en eetkamer, keuken met eethoek, bijkeuken, bureau en toilet.

Verdieping: 3 ruime kamers, strijkkamer, badkamer en toilet

Oprit en garage: dubbele garage rechts van de woning, oprit vooraan

Kelder: 2 compartimenten, berging en technische ruimte .

Terras en tuin: ruim terras, volledig aangelegde en mooi onderhouden tuin 

Ligging: de woning bevindt in een rustige, doodlopende zijstraat van de Kerkomsesteenweg, met bushaltes vlakbij, het station van Vertrijk op een 2-tal kilometer en de aansluiting met de E40 Brussel/Luik op een 3-tal km. Op 200 m van gemeentelijke feestzaal, school, sporthal, cultureel centrum en bibliotheek.

De beschikbaarheid van deze mooie gezinswoning is onderling overeen te komen.

 
 

bebouwing

Type: open bebouwing
Bouwjaar: 1981
Grondoppervlakte: 1560 m²
Woonoppervlakte: 200 m²
Oriëntatie: zuid

Indeling

Keuken: ja
Slaapkamers: 4
Badkamer: ja
Toilet: 2
Berging/garage: ja
Tuin: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied met landelijk karakter
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling: ja
Kadastraal inkomen: 1787 €

Technische info

Verwarming: cv mazout
Ramen: dubbel beglazing Meranti
EPC: 337 kWh / m² jaar
Unieke code: 2182972
Overstromingsgevoelig: ja (Achteraan tuin)
Vrij op: bij Akte

 

INDELING

Gelijkvloers

Inkomhal: de ruime inkomhal biedt meer dan voldoende plaats voor een vestiaire en leidt rechts tot de eet- en woonkamer, tot de trap naar de bovenverdieping en tot een deur naar de garage. Links leidt ze tot de toiletruimte en tot een bureaukamer aan de voorkant van de woning.  

Zitkamer: een deur rechts in de inkomhal leidt via enkele treden naar de zitkamer, waar een mooie houtkachel onmiddellijk opvalt en voor extra warmte zorgt in het tussenseizoen. Een dubbele schuifraampartij zorgt hier voor aangenaam daglicht en geeft rechtstreeks toegang tot het terras achteraan de woning. De vloer in de zitkamer is bekleed met laminaat.

Eetkamer: links van de zitkamer bevindt zich de eetkamer, die over dezelfde dubbele schuifraampartij beschikt die rechtstreeks toegang geeft tot het terras. Een hogergeplaatste horizontale raampartij met store zorgt hier voor extra veel aangenaam daglicht.

De vloer in alle ruimtes (behalve de zitkamer) is betegeld met een grote crèmekleurige tegel.  

Zit- en eetkamer zijn van elkaar gescheiden door een muur met open partij, zodat zicht- en contactmogelijkheden vrij zijn.

Keuken met eethoek: via de eetkamer bereikt men de volledig ingerichte keuken, voorzien van een dubbele wastafel, een 5-pits inductiekookplaat en dampkap, ingebouwde oven, vaatwasmachine, koelkast en verder veel praktische bergkasten boven- en onderaan. De muur boven het aanrecht is betegeld voor makkelijk onderhoud. De ramen boven het aanrecht en de buitendeur met glaspartij ernaast geven uit aan de zijkant van de woning.

Bijkeuken: vanuit de keuken leidt een deur naar de achterliggende bijkeuken, waar zich de nodige aansluitingen voor wasmachine en droogkast bevinden. In de hoogte bevinden zich twee kiepramen.

Toiletruimte: de eerste deur links in de inkomhal leidt tot de toiletruimte op het gelijkvloers, voorzien van toilet en lavabo. Een klein, hogergeplaatst raam zorgt hier voor daglicht en verluchting.

Bureau: een tweede deur links in de inkomhal geeft toegang tot een bureaukamer, voorzien van een hoog raam dat uitgeeft op de tuin aan de voorkant van de woning. Het plafond is bekleed met witgeverfde, houten planchetten.

Eerste verdieping

Via de beuken open trap in de inkomhal bereikt men de nachthal op de verdieping. In de nachthal zorgen twee velux ramen (elektrisch bediend, en met ingebouwde zonnewering) in de dakhelling voor aangenaam daglicht.

3 kamers: in totaal zijn er 3 ruime kamers op de verdieping, waarvan 2 kamers met een groot velux raam met zonnewering in de dakhelling. De derde grote kamer doet momenteel dienst als bureauruimte en beschikt over 2 grote kantelramen die uitgeven aan tuinkant.  

Strijkkamer: een vierde, kleinere kamer dient momenteel als strijkkamer en beschikt over ingebouwde kasten en een dubbele raampartij. Deze kan ook dienst doen als extra slaapkamer 

Badkamer: ingericht met dubbel lavabomeubel met opberglades onderaan, en een spiegel bovenaan, instapdouche en ligbad. Langs een wand zijn over de volledige lengte ingebouwde kasten aangebracht en een grote raampartij zorgt hier voor daglicht en verluchting. De vloer in de badkamer is bekleed met blauwe tegels en de wanden werden grotendeels bekleed met geassorteerde, witte tegels.

Toiletruimte: de toiletruimte links in de nachthal is voorzien van een ophangtoilet. Een klein velux raam zorgt hier voor daglicht en verluchting.

De vloer in nachthal, toilet en één kamer is bekleed met laminaat, in de andere kamers ligt vasttapijt.

Terras en tuin

Via de zit- of eetkamer - of via de zijkant van de woning - bereikt men het bijzonder ruime terras dat zich over de volledige breedte van de woning strekt en aangelegd is met blauwe hardsteen. Van hieruit leidt een trap vervolgens tot de volledig aangelegde tuin, waarin grasperken worden afgewisseld met sierstruiken en bomen.

Oprit en garage

Via de oprit, die makkelijk 3 staanplaatsen biedt en toegang geeft tot de tuin, bereikt men de garage met elektrisch bediende garagepoort die plaats heeft voor twee wagens naast elkaar en verder nog extra bergruimte en technische ruimte (CV op mazout en boiler) biedt. Een deur links in de garage leidt tot de inkomhal. Een deur met glaspartij achteraan leidt van de garage naar het terras en een trap links in de garage leidt tot de kelder.

Kelder

Een houten trap links in de garage leidt tot de kelder, die werd opgesplitst in 2 ruimtes. In de eerste ruimte bevindt zich een buitendeur, van waaruit een pad omhoog tot de tuin leidt. In de tweede ruimte bevindt zich de waterverzachter en komt ook het water toe.  Van hieruit heeft men toegang tot de kruipkelders onder de woning.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Schrijnwerk in hout met dubbele beglazing

-       CV op mazout

 

Conclusie:

Deze mooie, instapklare gezinswoning heeft vele troeven: ze biedt aangename leefruimtes op het gelijkvloers, ze is voorzien van alle comfort, heeft 3 grote kamers op de verdieping en een bijzonder mooi zonneterras achteraan de woning. Ook de ligging is uitstekend: aan de rand van Butselbos, in een doodlopende straat, met bushaltes vlakbij, het station van Vertrijk op een 2-tal km en de aansluiting met de E40 op een 3-tal km. Op 200 m van gemeentelijke feestzaal, school, sporthal, cultureel centrum en bibliotheek.