TE KOOP: TE RENOVEREN HOEVE MET STALLEN

Molenhoek 8, 3370 Boutersem

€ 265.000

Omschrijving: deze hoeve bevindt zich in Willebringen, een groene deelgemeente van Boutersem. De hoeve zelf beschikt over aangename leefruimtes op het gelijkvloers en 2 grote en een kleinere kamer op de verdieping. Het erf leidt langs verschillende stallen naar de moestuin en het achterliggende weiland. 

Omvattende:
Gelijkvloers: inkomhal, zitkamer, eetkamer, keuken, toilet. 
Eerste verdieping: 2 grote en 1 kleine kamer
Kelder: verschillende compartimenten
Zolderverdieping: één grote open ruimte
Erf met stallen
Moestuin en weiland

Ligging: in een rustige straat op een 500m van de dorpskern van Willebringen. Bushaltes op 300m. 

 
 

Bebouwing

Type: Half open bebouwing
Bouwjaar: 1918
Grondoppervlakte: 1984 m²
Woonoppervlakte: 141 m²
Oriëntatie: Noord

Indeling

Keuken: ja
Slaapkamers: 3
Badkamer: neen
Toilet: 1
Berging: ja
Tuin: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: agrarisch gebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: ja
Verkaveling: Neen
Kadastraal inkomen: 514 €

Technische info

Verwarming: cv mazout
Ramen: deels dubbel, deels enkel
EPC: 665 kWh / m² jaar
Unieke code: 2164555
Overstromingsgevoelig: Neen
Vrij op: bij Akte

 

INDELING

Gelijkvloers
Inkomhal: via de voordeur bereikt men de inkomhal, waar een eerste deur links tot de woonkamer leidt en een tweede tot de eetkamer. De houten voordeur heeft een matte glaspartij. Een bijkomende glaspartij boven de voordeur zorgt hier voor voldoende daglicht. De vloer in de inkomhal werd bekleed met vinyl en de wanden werden tot op stahoogte afgewerkt met een houten lambrisering. Rechts in de inkomhal bevindt zich de elektriciteitskast.

Zitkamer: de eerste deur links in de inkomhal leidt tot de zitkamer, waar twee grote raampartijen in hout uitgeven aan straatkant. Van hieruit leidt een deur met glaspartij naar de eetkamer. De vloer in de zitkamer werd bekleed met vinyl. 

Eetkamer: via de tweede deur in de inkomhal of via de woonkamer bereikt men de ruime eetkamer, waar 2 dubbele raampartijen uitgeven op de binnenkoer. Van hieruit leiden deuren tot het toilet, tot de trap naar de bovenverdieping en tot de keuken. De vloer in de eetkamer werd bekleed met kleine, in motief geplaatste keramische tegels. 

Keuken: de ruime keuken is voorzien van het hoogstnoodzakelijke: een enkele wastafel, een kookfornuis met dampkap en formica keukenkasten onder- en bovenaan. Een buitendeur met glaspartij geeft van hieruit toegang tot de binnenkoer. Een bijkomend dubbel raam (enkel glas) zorgt voor aangenaam daglicht in de keuken. De vloer in de keuken werd bekleed met witte en zwarte gespikkelde tegels en ook de muren werden tot op stahoogte betegeld. 

Toilet: een deur in de eetkamer geeft toegang tot het toilet. De vloer in deze ruimte, die zich deels onder de trap bevindt, werd bekleed met dezelfde tegel als in de eetkamer.

Eerste verdieping
Via de deur in de eetkamer bereikt men de trap naar de nachthal van de bovenverdieping, waar een dubbel raam voor aangenaam daglicht zorgt. De vloer in de nachthal werd bekleed met vinyl.

2 grote slaapkamers: de 2 grote slaapkamers, 1 aan straatkant en 1 aan de achterkant van de woning, beschikken elk over 2 raampartijen en radiatoren. De vloer in deze slaapkamers werd bekleed met dezelfde vinyl in parketmotief als in de nachthal. 

1 kleine kamer: achteraan in de nachthal leidt een deur tot een kleinere kamer met lager plafond. Twee kleinere ramen zorgen hier voor het nodige daglicht en ook hier werd de vloer bekleed met vinyl. In deze kamer is geen radiator voorzien, maar bevinden zich wel de nodige leidingen.

Zolderverdieping
Een vaste trap op de eerste verdieping leidt vervolgens tot de zolder, die zich over de ganse oppervlakte van de woning strekt en desgewenst ook kan ingericht worden. De vloer op de zolder werd bekleed met hout en er is één klein raam.

Kelder
Via een deur in de keuken bereikt men de trap naar de gewelfde kelder, die opgedeeld werd in verschillende compartimenten en dient als bergkelder. De vloer in de kelder werd bekleed met cementtegels, behalve in één deel.

Erf, stallen, moestuin en weiland
Via een dubbele poort bereikt men de binnenplaats, met onmiddellijk rechts een hoge schuur met grote, dubbele toegangspoort. De oprit loopt vervolgens langs 4 stallen links en 5 stallen rechts tot de moestuin en tot het achterliggende weiland.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:
- Verwarming op mazout, radiatoren in alle kamers en extra voorzetkachel in de eetkamer. 
- Schrijnwerk in hout, grotendeels met dubbele beglazing 

Conclusie:
Deze hoeve in het groene Willebringen beschikt over aangename leefruimtes op het gelijkvloers en 2 grote en een kleinere kamer op de verdieping. Het erf leidt langs verschillende stallen – die naar wens voor andere doeleinden kunnen ingericht worden -  naar de moestuin en het achterliggende weiland.