VERKOCHT   : KWALITATIEVE, KARAKTERVOLLE WONING MET TUIN/WEIDE

Liefkensrode 3B, Kortenaken

 

Omschrijving:

Deze zeer mooie gezinswoning is gelegen in een rustige straat in het landelijke Kortenaken. Ze is voorzien van alle mogelijke comfort, biedt heel aangename leefruimtes met bijzonder veel daglicht, 3 slaapkamers op de verdieping en een prachtige zolderkamer boven de garage. De omheinde tuin werd volledig aangelegd. De woning is instapklaar en werd door de huidige eigenaars tot in de allerkleinste details afgewerkt.

Omvattende:

Gelijkvloers: ruime inkomhal. Mooie, open eetkamer en zitkamer. Volledig ingerichte keuken. Bijkeuken en wasplaats. Toilet.  

Eerste verdieping: master bedroom annex dressing. 2 extra slaapkamers. Badkamer en toiletruimte.

Garage met zolderverdieping: staanplaats voor 2 wagens, elektrisch bediende garagepoort.  Volledig ingerichte verdieping boven de garage.

Zolder: bergzolder.

Kelder: 3 kelderkamers en volledige kruipkelder

Tuin: omheinde en aangelegde tuin met zonneterras en winterpaviljoen. Elektrisch bediende poort.

Uitstekende ligging: in een rustige straat in Kortenaken, vlakbij een manège. Op een 5-tal km van de aansluiting met de  N29, op een 10-tal km van de aansluiting met de N2/E314. 

Deze mooie woning is onmiddellijk beschikbaar. 

 

 
 
 

Bebouwing

Type:   open bebouwing
Bouwjaar: 2007
Grondoppervlakte: 4780 m²
Woonoppervlakte: 330 m²
Oriëntatie: Zuid
Vrij op: bij Akte
Kadastraal inkomen: € 1358

Indeling

Keuken:  ingericht
Slaapkamers: 4
Badkamer: 1
WC: 2
Berging: Ja
Garage: ja
Terras: Ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: ja

Technische info

Verwarming:  Mazout
Ramen:  Dubbele beglazing
EPC:  279 Kwh / m²
Unieke code:  1969465
Overstromingsgevoelig:  ja

 

INDELING

Gelijkvloers

Inkomhal: ruime, heldere inkomhal met prachtige crèmekleurige tegels in natuursteen. De inkomhal geeft rechts toegang tot de woonkamer en rechtdoor tot de trap die naar de bovenverdieping leidt. Links leidt tot de tussenhal die toegang geeft tot de toiletruimte, de bijkeuken, de wasplaats en de kelder. De raampartijen langs beide kanten van de voordeur zorgen hier voor veel aangenaam daglicht.

Woonkamer: via een dubbele deur met glaspartij bereikt men de ruime eetkamer. De grote glaspartijen in de eetkamer geven uit op de zorgvuldig aangelegde tuin aan de achter- en zijkant van de woning. De mooie tegel in natuursteen van de inkomhal werd hier doorgetrokken, wat een nog groter gevoel van ruimte creëert. Aan straatkant bevindt zich de zitkamer, die een bijzonder warm cachet heeft door de vloer in massief parket, de ingebouwde gashaard, maar vooral door het feit dat de plafonds in deze ruimte bijna tot onder het dak reiken. Neem daarbij de hoge ramen voorzien van prachtige overgordijnen, en u krijgt een rijkelijk en tegelijk bijzonder warm resultaat.

Keuken: via een dubbele deur met glaspartij in de eetkamer komt men in de volledig ingerichte keuken met kookeiland. De keuken is op uiterst praktische manier ingedeeld zodat werkelijk alles binnen handbereik is, en biedt veel opbergruimte. Het kookeiland bevat een dubbele wastafel, een ingebouwde vaatwas en verder opbergkasten langs beide kanten van het eiland. Langs de ingebouwde keukenwand bevindt zich de 4-pits kookplaat met dampkap, ingebouwde ijskast, stoomoven en oven. De grote raam- en deurpartijen in de keuken geven allen uit op het terras en de tuin achteraan de woning.

Bijkeuken: naast de keuken bevindt zich de bijkeuken, die beschikt over een extra dampkap en verder praktische bergruimte biedt. Ook hier werd de vloer bekleed met dezelfde mooie natuurtegel als in de keuken. Het dubbele raam geeft uit op de tuin. De zijdeur met glaspartij geeft toegang tot het padje dat naast de woning loopt en zowel naar de oprit als naar de tuin leidt.

Vanuit de bijkeuken bereikt men een tussenhal, die toegang geeft tot de toiletruimte van het gelijkvloers, de wasplaats en vervolgens de garage, en een deur die naar de kelder leidt. Ook hier werd de vloer bekleed met dezelfde mooie natuursteen in een iets kleiner formaat.

Toiletruimte: met toilet en lavabo. Een hoger geplaatst raam zorgt hier voor licht en verluchting. Zelfde mooie tegel als in de tussenhal.

Wasplaats: praktisch ingerichte wasplaats die over de nodige aansluitingen beschikt en een extra wastafel biedt. Twee wanden werden ingericht met werkblad en ingebouwde bergkasten onder- en bovenaan. Een derde wand biedt ingebouwde kasten over de volledige hoogte. De vloer werd bekleed met een grijze vierkante tegel. Een hoger geplaatst raam zorgt hier voor het nodige licht en verluchting.

Garage met volledig ingerichte zolderkamer: via de wasplaats bereikt men de garage met 2 staanplaatsen en extra bergruimte. Grote, elektrisch bediende garagepoort en twee hoger geplaatste ramen. Zelfde grijze vloertegel als in wasplaats.

Een houten trap in de garage leidt tot een grote, volledig ingerichte zolderkamer boven de garage. Langs beide kanten werden hier over de volledige lengte ingebouwde kasten aangebracht op werkhoogte. De vloer werd bekleed in massief parket. Het raam met store geeft uit aan de voorkant van de woning. Deze ruimte kan dienst doen als royale hobbyruimte, aparte kantoorruimte, … naar wens.

Terras, winterpaviljoen en tuin: achteraan de woning werd een aangenaam zonneterras aangelegd, omringd door verzorgde grasperken en aanplantingen. Links van het zonneterras bevindt zich het winterpaviljoen met open haard. De deuren met glaspartijen geven uit op de tuin. Enkele trappen in de tuin leiden vervolgens tot de grote tuin die ook volledig werd aangelegd met afwisselend aanplantingen en grasperken. Serre en tuinhuisje.

Eerste verdieping

Via de houten trap in de inkomhal bereikt men de nachthal, die toegang geeft tot de verschillende kamers. Ook hier werd vloer bekleed met massief parket. Een raam in de dakkapel zorgt hier voor het nodige daglicht.

Master bedroom en dressing: de master bedroom is een ruime, heldere kamer met extra veel lichtinval door de grote raampartij in de charmante dakkapel, die een prachtig zicht biedt op de tuin. De aangrenzende dressing werd langs één wand ingericht met ladeblokken en een werkblad op stahoogte, met bovenaan een grote spiegel. De andere wand werd ingericht met 3 dubbele ingebouwde kasten over de volledige hoogte. Het raam in de dressing geeft uit aan de zijkant van de woning. De vloer in de slaapkamer en dressing werd bekleed met parket.

Badkamer: via de nachthal bereikt men de badkamer met ligbad en een dubbele ingebouwde wastafel met opberglades onderaan over de volledige breedte. De vloer werd bekleed met dezelfde tegel in natuursteen als op het gelijkvloers.  Het raam met store in de badkamer geeft uit aan de zijkant van de woning.

Toiletruimte: aparte toiletruimte op de eerste verdieping. Ook hier werd de vloer betegeld met dezelfde tegel als in de badkamer. Klein, hoger geplaatst raam.

2 extra slaapkamers:  de twee andere slaapkamers op de eerste verdieping zijn aangename ruimtes en hebben elk een raam dat uitgeeft aan de zijkant van de woning. In de kleinste van de twee kamers bevindt zich het trapluik dat naar de zolder leidt. De vloer in de slaapkamers werd bekleed met parket.

Kelder:

De kelder is bereikbaar via een deur in de tussenhal en beschikt over 3 praktische kelderkamers waarvan één dienst doet als technische ruimte (cv-installatie op mazout). Een ander deel van de woning beschikt over een kruipkelder.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Centrale verwarming op mazout; radiatoren in elke ruimte

-       Schrijnwerk in afzelia hout, met vliegenramen en -deuren

Conclusie:

Deze stijlvolle woning is instapklaar en biedt ontzettend veel troeven: een rustige ligging vlakbij een manège (mogelijkheid tot plaatsen voor paarden), bijzonder aangename leefruimtes op het gelijkvloers, 3 slaapkamers op de verdieping en een extra ingerichte zolderkamer boven de garage. Ook de tuin werd bijzonder mooi aangelegd en goed onderhouden. Het geheel werd door de eigenaars werkelijk uitgedacht en afgewerkt tot in de kleinste details.