VERKOCHT: MOOIE GEZINSWONING MET TUIN, STALLINGEN EN WEILAND

Kersbeek-Dorp 8, Kersbeek (Kortenaken)

 

Omschrijving:

Deze mooie, instapklare gezinswoning bevindt zich in Kersbeek-Miskom, een deelgemeente van Kortenaken. De woning bestaat uit aangename leefruimtes, ze is voorzien van alle mogelijke comfort en biedt 3 ruime slaapkamers op de verdieping. De aangrenzende tuin met terras, de achterliggende stallingen en het weiland bieden verder tal van mogelijkheden.

Omvattende:

Gelijkvloers: ruime inkomhal, aangename leefruimte met zithoek en eetkamer, bureau, ingerichte keuken, 2 toiletruimtes en garage.

Verdieping: 3 ruime slaapkamers en badkamer met toilet.

Terras, tuin, stallingen en weiland: aangelegd terras en volledig omheinde tuin met stallingen, weiland.

Ligging: de woning bevindt zich in het centrum van Kersbeek-Miskom, op een 2-tal km van N29 Diest/Tienen.

De beschikbaarheid van deze woning is onderling overeen te komen.

 
 

Bebouwing

Type:  open bebouwing
Bouwjaar: 1970

Grondoppervlakte:  5607 m²
Woonoppervlakte:  201 m²
Renovatie jaar: 2005

Oriëntatie: Zuid-Oost

Indeling

Keuken:  geinstalleerd
Slaapkamers: 3
Badkamer: 1
WC: 3
kelder: Ja
tuin: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied met landelijk karakter
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: Neen

Kadastraal inkomen: € 1065

Technische info

Verwarming:  mazout
Ramen:  dubbel beglazing aluminium
EPC:  566 kWh/m² jaar
Unieke code: 2074581
Overstromingsgevoelig: Neen

Vrij op: bij Akte

 

INDELING

Gelijkvloers

Inkomhal: de ruime inkomhal geeft rechts toegang tot de leefruimte en tot de toiletruimte, rechtdoor tot de keuken, links tot de trap naar de bovenverdieping en vervolgens tot de trap naar de kelder. De vloer in de inkomhal werd bekleed met tegels in beigebruine tinten. Raampartijen rechts van de voordeur zorgen hier voor aangenaam daglicht.

Woon- en eetkamer: via de inkomhal of via de keuken bereikt men de aangename woonkamer, die meer dan voldoende plaats biedt voor een zithoek en eetkamer. Een mooie houtkachel zorgt hier voor extra warmte in het tussenseizoen. Het grote hoekraam aan straatkant en de grote raampartij aan tuinkant zorgen voor veel aangenaam daglicht. De vloer werd betegeld met dezelfde tegel in beigebruine tinten als in de inkomhal.

Keuken: de keuken werd volledig ingericht met een dubbele wastafel met druiprek, 4-pits elektrisch kookvuur met dampkap en oven onderaan, ingebouwde ijskast en praktische bergkasten onder en boven het aanrecht langs twee wanden. De muur boven het aanrecht werd betegeld voor makkelijk onderhoud. De vloer werd bekleed met een wit gemarmerde tegel. De raampartijen en de buitendeur geven uit aan de achterkant van de woning.

Bureau: vanuit de woonkamer leidt een deur tot een zijkamer die werd ingericht tot bureau. De grote raampartijen met stores zorgen hier voor aangenaam daglicht en geven uit op het aangelegde terras naast de woning.  De vloer in deze kamer werd bekleed met een donkergrijze rechthoekige tegel.

Toiletruimte: een deur in de bureau geeft toegang tot een toiletruimte, met eerst plaats voor een wastafel met opbergkasten onder- en spiegel bovenaan, en vervolgens de toiletruimte. Het hoger geplaatste, kleinere raam geeft uit aan de achterkant van de woning. De vloer werd betegeld met dezelfde tegel als in de bureau.

Inkomhal achteraan de woning: vanuit de woonkamer bereikt men ook de inkomhal achteraan de woning, waar langs één wand ingebouwde kasten werden geplaatst over de volledige hoogte. De vloer werd hier bekleed met dezelfde donkergrijze tegel als in de bureau. De buitendeur met mat glas geeft rechtstreeks toegang tot de oprit achteraan de woning.

Garage: een deur links in de keuken leidt tot de garage, die plaats heeft voor één wagen, de nodige aansluitingen voor wasmachine en droogkast, en verder een wastafel en extra opbergruimte biedt. De vloer in de garage werd bekleed met dezelfde tegel als in de inkomhal. Een dubbel raam zorgt hier voor daglicht en geeft uit aan de zijkant van de woning.

Verdieping

Via de trap in de inkomhal bereikt men de nachthal op de verdieping, waar één wand werd ingericht met ingebouwde kasten over de volledige hoogte. De vloer op de verdieping werd bekleed met novilon voor makkelijk onderhoud.

Drie slaapkamers:  de 3 slaapkamers op de verdieping hebben alle 3 zeer aangename afmetingen en beschikken over grote raampartijen voor daglicht en verluchting. De vloer in de slaapkamers werd bekleed met novilon.

Badkamer: de badkamer op de verdieping werd uitgerust met een ligbad met douchegordijn, een enkele lavabo met dubbele bergkast onder- en spiegel bovenaan en een toilet. De muren in de badkamer werden tot op stahoogte betegeld en ook de vloer werd bekleed met een witte tegel. Een raam met store en rolgordijn zorgt hier voor het nodige daglicht en verluchting.  

Kelderverdieping

De kelder is doet voornamelijk dienst als technische ruimte en is bereikbaar via een deur in de inkomhal of via de trap achteraan de woning die naar de buitendeur van de kelder leidt. In een eerste ruimte bevinden zich de reservoirs voor de stookolie. In de volgende ruimte bevindt zich de cv-installatie, een regenwaterpomp, een extra wastafel en een douchecabine. De vloer in de kelder werd betegeld.

Terras, tuin, stallingen en weiland

Via de poort aan de zijkant van de woning bereikt men de oprit, die tot achteraan de woning leidt. Onmiddellijk rechts bevindt zich een stalling die dienst doet als garage en veel extra bergruimte biedt. Links leiden enkele treden van de oprit tot het iets hoger geplaatste, met terrastegels aangelegde terras, dat volledig is afgeschermd. Vervolgens bereikt men de deur die tot de inkomhal achteraan de woning leidt, het poortje dat naar trap naar de kelderverdieping leidt en tenslotte het overdekte terras langs de keuken en garage. Van de oprit bereikt men eerst grasperken afgewisseld met aanplantingen en vervolgens de stallingen en het weiland.   

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Schrijnwerk in aluminium met dubbele beglazing, deels met rolgordijnen.

-       CV op stookolie

-       Woning met zeer veel mogelijkheden en een zee aan privacy

Conclusie:

Deze instapklare, mooie gezinswoning biedt vele troeven: een vrij rustige ligging, bushaltes van De Lijn vlakbij en de N29 Diest/Tienen op een 2-tal km. De woning werd zeer goed onderhouden en biedt aangename leefruimtes met veel natuurlijke lichtinval, kwaliteitsvolle materialen en een verzorgde afwerking. Ook de bijhorende stallingen en het weiland achteraan zijn piekfijn in orde en zorgen voor extra mogelijkheden.