VERKOCHT

Kersbeek-dorp 48, Kersbeek-Miskom (Kortenaken)

 

 

Omschrijving:

Deze aangename gezinswoning bevindt zich in het rustige Kersbeek-Miskom, een deelgemeente van Kortenaken. De woning biedt meerdere aangename leefruimtes op het gelijkvloers, met o.a. een saunaruimte. Op de verdieping is er plaats voor 3 mooie  slaapkamers.

Omvattende:

Gelijkvloers: inkomhal, woonkamer met zithoek en eetkamer, open keuken. Veranda, bergkamer, toiletruimte, badkamer. Saunaruimte.

Eerste verdieping: nachthal en 3 slaapkamers

Zolderverdieping: bergzolder

Kelder: deels onderkelderd

Garage: met werkplaats

Tuin: volledig omheind, grasperk met aanplantingen en ingebouwd zwembad achteraan in de tuin. Tuinhuisje.

Ligging: landelijk gelegen, vlakbij het centrum van Kersbeek-Miskom met een bushalte op loopafstand. Op een 12-tal km van de aansluiting met de A2 (Leuven-Lummen) en op een 15-tal km van de ring rond Tienen.

 
 

Bebouwing

Type:  Open bebouwing
Renovatiejaar: 2012
Grondoppervlakte: 984 m²
Woonoppervlakte: 160 m²
Oriëntatie: Oost
Vrij op: bij Akte
Kadastraal inkomen: € 644

Indeling

Keuken:  ingericht
Slaapkamers: 3
Badkamer: 1
WC: 1
Berging: Ja
Garage: Ja
Terras: Ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied met landelijk karakter
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: Neen

Technische info

Verwarming:  Mazout
Ramen:  Dubbele beglazing
EPC:  948 Kwh / m²
Unieke code:  1970922
Overstromingsgevoelig:  Ja

 

INDELING

Gelijkvloers

Inkomhal: via de voordeur komt men in de inkomhal, waar links de trap naar de verdieping leidt en rechts een deur toegang geeft tot de woonkamer. De vloer in de inkomhal werd bekleed met een grijsbruine vierkante tegel. De glaspartijen in de voordeur zorgen hier voor aangenaam daglicht.

Woonkamer: vanuit de inkomhal bereikt men de uitnodigende woonkamer, met plaats voor een ruime zithoek aan straatkant en vervolgens de eetkamer. De grote raampartijen, zowel aan straatkant, langs de zijkant van de woning als achteraan in de eetkamer, zorgen hier voor veel aangenaam daglicht. De vloer in de woonkamer werd bekleed met dezelfde grijsbruine tegel als in de inkomhal.

Keuken: vanuit de eetkamer bereikt men de half open, volledig ingerichte keuken in grijsblauwe tinten met wastafel met druipvlak, afwasmachine, ingebouwde ijskast, elektrische kookplaat en dampkap. Links en rechts opbergkasten boven en onder het aanrecht en een eettafel in het verlengde van het aanrecht aan de linkerkant. De muur boven het aanrecht werd bekleed met grijze vierkante tegeltjes voor makkelijk onderhoud. Ook hier werd de vloer bekleed met dezelfde grijsbruine tegels als in de inkomhal en woonkamer.

Veranda: achter de keuken bevindt zich een mooie en heldere kamer die werd ingericht tot  veranda. Het grote raam met daarnaast de deur met glaspartij geeft uit op de aangelegde oprit langs de zijkant van de woning en loopt naadloos over in de dakhelling die langs één kant volledig in glas is. De pelletkachel in deze kamer zorgt voor aangename warmte in de leefruimtes op de benedenverdieping in het tussenseizoen.

Bergkamer: in de volgende ruimte werd de muur links volledig ingericht met ingebouwde kasten die plaats bieden aan boiler en verwarmingsketel en praktische opbergruimte. Ook hier geven het dubbele raam en de deur met glaspartij uit op de oprit langs de zijkant van de woning en werd de vloer bekleed met dezelfde tegel als in alle kamers op het gelijkvloers.

Toilet: na de tussenkamer bereikt men een kleine hal, waar een deur rechts uitgeeft op de toiletruimte van de benedenverdieping. Een klein, hoger geplaatst raampje zorgt hier voor licht en verluchting. Zowel de vloer als de wanden in de toiletruimte werden betegeld.

Badkamer: een volgende deur geeft uit op de mooie en ruime badkamer met dubbele wastafel met bergkasten onderaan en een spiegelkast bovenaan, een extra breed whirpool ligbad en een grote handdoekradiator. In een aparte nis bevinden zich de wasmachine en droogkast, maar deze nis kan ook perfect afgewerkt worden tot instapdouche. Zowel de vloer als de wanden werden bekleed met een grote, vierkante donkergrijze tegel. De grote raampartij met stores geeft uit op de zijkant van de woning.

Saunaruimte: een laatste deur in de kleine hal achteraan de woning geeft toegang tot een  gang die naar een laatste kamer leidt, waar zich een ingebouwde sauna annex instapdouche bevinden. De vloer en muren in en naast de douche werden afgewerkt met dezelfde donkergrijze tegel als in de badkamer. In de rest van de kamer en de gang werd de vloer bekleed met een donkerbruin laminaat.  Ook hier geeft een deur met glaspartij uit op de zijkant van de woning.

Garage - werkplaats: een deur in de laatste kamer geeft toegang tot de garage en werkplaats achteraan de woning. Met recent geplaatste extrabrede elektrische poort. Een dubbel raam geeft uit op de tuin achteraan de woning. Drijfkracht (driefasige stroom) is hier eveneens aanwezig.

Kelder

Via een deur in de keuken bereikt men de kleine kelderruimte, die voornamelijk dienst doet als bergruimte en waar ook de meters voor de nutsvoorzieningen zich bevinden.

Eerste verdieping

Via de trap in de inkomhal bereikt men de nachthal op de eerste verdieping. Een enkel raam (met rolgordijn) zorgt hier voor aangenaam daglicht. De vloer op de verdieping werd bekleed met een mooi laminaat. 

3 slaapkamers: de grote kamer aan straatkant beschikt over een raampartij in 3 delen, de grote kamer aan tuinkant over een dubbel raam en de laatste, iets kleinere kamer op de verdieping heeft een enkel raam. De vloer in de kamers werd bekleed met hetzelfde mooie laminaat als in de nachthal.

Zolderverdieping

Een luik in het plafond in de nachthal verbergt de uittrekbare trap die naar de volledig geïsoleerde zolderverdieping leidt, die voornamelijk dienst doet als bergzolder.

Tuin

Via de poort aan straatkant bereikt men de oprit langs de zijkant van de woning die tot achteraan de garage leidt en volledig werd aangelegd met klinkers. Vervolgens bereikt men het grasperk, van waaruit het tuinpadje tot achteraan bij het ingebouwde zwembad leidt. Helemaal achteraan in de tuin is er plaats voor een kippenhok en het tuinhuisje biedt plaats aan de nodige apparatuur voor het onderhoud van het zwembad. De tuin werd volledig omheind en voor het zwembad werd een extra veiligheidsafspanning geplaatst.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       CV op stookolie

-       Schrijnwerk in PVC met dubbele beglazing en rolluiken

-       Drijfkracht

Conclusie:

Deze rustig gelegen, mooie gezinswoning met 3 slaapkamers biedt aangename leefruimtes met veel natuurlijke lichtinval en enkele extra troeven zoals een sauna en een ingebouwd zwembad. De woning werd goed onderhouden en is instapklaar.