TE KOOP: MOOIE GEZINSWONING MET CHARMANTE TUIN IN BOUTERSEM

  KERKOMSESTEENWEG 21, 3370 BOUTERSEM

€ 328.000

 

Omschrijving :
Deze mooie, instapklare gezinswoning met tuin bevindt zich in Boutersem en is praktisch gelegen, met alle mogelijke faciliteiten op wandelafstand. De woning zelf biedt aangename leefruimtes op het gelijkvloers, 3 slaapkamers op de eerste verdieping en een verder in te richten zolderverdieping. Het terras, het volledig omheinde tuintje en de carport maken het plaatje compleet. 

Omvattende:
Gelijkvloers: inkomhal, 2 kamers vooraan, tussenruimte, open keuken en woonkamer, 2 badkamers, toiletruimte en berging.
Eerste verdieping: 3 slaapkamers en toilet.
Zolderverdieping: zolderkamer of bergzolder.
Kelder: bergkelder en compartiment voor de mazouttank.
Terras, omheinde tuin en carport: aangelegd terras en volledig omheind tuintje. Carport en oprit.

Ligging: de woning bevindt zich vlakbij de dorpskern van Boutersem, op een 200m van de N3 Leuven/Tienen, op een 2-tal km van het station van Vertrijk en een 4-tal km van de aansluiting met de E40 Brussel/Luik.

De beschikbaarheid van deze mooie gezinswoning is onderling overeen te komen.

 
 

Bebouwing

Type: Gesloten bebouwing
Bouwjaar: 1900
Renovatie : 1996

Grondoppervlakte: 431 m²
Woonoppervlakte: 162 m²
Oriëntatie: Noord-West

Indeling

Keuken: ja

Slaapkamers: 4 (5)
Badkamer: 2
Toilet: 2
garage: Carport
tuin: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling: Neen
Kadastraal inkomen: 954 €

Technische info

Verwarming: mazout
Ramen: dubbel beglazing PVC
EPC: 366 kWh / m² jaar
Unieke code: 508846
Overstromingsgevoelig: Neen
Vrij op: bij Akte

 

INDELING

Gelijkvloers
Inkomhal: de inkomhal geeft links en rechts toegang tot 2 kamers aan de voorkant van de woning en rechtdoor tot de tussenruimte en de trap naar de verdiepingen. De glaspanelen in de voordeur met rolluik zorgen hier voor voldoende daglicht. De vloer in de inkomhal werd bekleed met een witte keramische tegel.

2 kamers vooraan: vanuit de inkomhal leiden deuren links en rechts tot 2 kamers, waarvan één momenteel dient als bureauruimte en de andere als extra slaapkamer. Een grote raampartij met rolluik in elke kamer zorgt voor het nodige daglicht en geeft uit aan straatkant. De vloer in deze kamers werd bekleed met dezelfde tegel als in de inkomhal.

Tussenruimte: vervolgens leidt de inkomhal tot een tussenruimte, waar zich rechts de mooie houten trap naar de bovenverdiepingen bevindt met onderaan een ingewerkte bergkast. Rechtdoor leidt tot de deur met glaspartij naar de keuken en woonkamer. Links bevindt zich de deur naar de eerste badkamer. Ook in deze tussenruimte werd de vloer bekleed met dezelfde tegel als in de inkomhal.

Badkamer: links in de tussenruimte bevindt zich de deur naar de eerste, volledig vernieuwde badkamer op het gelijkvloers, voorzien van een ruime inloopdouche met rainshower, een dubbel lavabomeubel met opbergkasten onderaan, spiegelkasten bovenaan en een kolomkast naast het meubel. De vloer en ook de muren werden over de volledige hoogte mooi betegeld.

Keuken en woonkamer: vanuit de tussenruimte leidt een deur met glaspartij tot de open keuken en de woonkamer, die optisch van elkaar gescheiden worden door een kleurschakering in de met tegels beklede vloer. Links bevindt zich de volledig ingerichte keukenmet wastafel, vaatwasmachine, 5-pits gasvuur met oven onderaan, dampkap en verder veel praktische bergkasten. De muur boven het werkblad werd betegeld voor makkelijk onderhoud. Boven de eettafel bevindt zich een grote dakkoepel, die hier voor extra daglicht en verluchting zorgt. Rechts is er plaats voor een aangename zithoek,waar een groot raam in 4 delen en een buitendeur met glaspartij rechtstreeks toegang geven tot het terras en de tuin. Ook in de zithoek zorgt een grote dakkoepel voor nog extra daglicht.

Toiletruimte: vanuit de keuken leidt een opstapje tot een halletje achteraan de woning, met links de deur naar de toiletruimte op het gelijkvloers, voorzien van een toilet en een opbergkast. De vloer werd hier bekleed met een beige tegel.

Tweede badkamer: de tweede badkamer biedt een ligbad, een enkele lavabo met bergkast onderaan, spiegelkastjes bovenaan en 2 kolomkasten. De boiler staat in deze ruimte met daarnaast een handdoekradiator. Een raam met mat glas zorgt hier voor daglicht en verluchting. De vloer werd betegeld met dezelfde beige tegel als in de toiletruimte en de muren werden over de ganse hoogte bekleed met een witte tegel.

Berging: een laatste deur rechts in het halletje achteraan de woning leidt tot een ruime berging, waar zich de nodige aansluitingen bevinden voor wasmachine en droogkast en ook de verwarmingsketel (mazout) staat. De vloer werd hier bekleed met een beige tegel.

Eerste verdieping
Via de houten trap in de tussenruimte bereikt men de nachthal op de verdieping, waar een klein raam voor het nodige daglicht zorgt. De vloer in de nachthal en in de slaapkamers werd bekleed met laminaat.

3 slaapkamers: de ruime kamer achteraan de woning heeft een dubbele raampartij (met vliegenhor) die uitkijkt op het platte dak van de keuken en woonkamer. De 2 slaapkamers aan straatkant beschikken elk over grote raampartijen met rolluiken. De vloer in de slaapkamers werd bekleed met laminaat.

Toiletruimte: de eerste deur rechts in de nachthal leidt tot de toiletruimte met ophangtoilet en lavabo. De muur werd tot op stahoogte bekleed met mozaïektegels met sierboord. De vloer werd bekleed met laminaat.

Zolderverdieping:
De vaste trap leidt vervolgens tot een deur naar de zolderverdieping onder het volledig vernieuwde en geïsoleerde dak, waarin 3 grote veluxramen werden aangebracht. Deze ruimte kan perfect verder ingericht worden als master bedroom met dressing of als hobbyruimte bijvoorbeeld.

Kelderverdieping:
Via een deur in de keuken bereikt met de trap naar de kelder onder het voorste gedeelte van de woning, waar zich in een aparte ruimte aan straatkant de mazouttank bevindt. De nutsvoorzieningen komen hier aan, er is een apart hoekje voor de waterontharder en voor de gasbrander (warm water en kookvuur). Verder doet de kelder dienst als stockageruimte. De vloer in de kelder werd bekleed met cementtegels.

Terras, volledig omheinde tuin en carport:
Het gezellige terras naast de woning werd aangelegd met klinkers. Van hieruit loopt een padje langs het grasperk tot aan de omheining naar de carport, die plaats biedt aan één wagen. De oprit biedt extra plaats voor een tweede wagen. Links in de tuin bevinden zich nog een berging en een fietsenstalling.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Schrijnwerk in hout met dubbele beglazing.
-       CV op mazout met radiatoren in alle ruimtes. Gastoevoer aanwezig.
-       Bureel op de gelijkvloers kan als 5 de slaapkamer worden voorzien 

Conclusie:
Deze instapklare, mooie gezinswoning biedt vele troeven: een praktische ligging en een makkelijke bereikbaarheid, vlakbij de N3 Leuven/Tienen, aansluiting tot de E40 (Brussel/Luik) op een 4-tal km en het station van Vertrijk op 1 km. De woning zelf biedt aangename leefruimtes met veel natuurlijke lichtinval, 2 badkamers, 3 slaapkamers op de verdieping en de mogelijkheid tot een master bedroom op de zolderverdieping. Het omheinde tuintje en de carport maken het plaatje compleet.