TE KOOP: MOOIE RUIME EN INSTAPKLARE GEZINSWONING MET TUIN

Kerkomsesteenweg 141, 3370 Boutersem

€ 474.000

 

Omschrijving:
Deze sfeervolle gezinswoning biedt alle mogelijke comfort en werd door de eigenaars afgewerkt tot in de kleinste details, met een duidelijke voorkeur voor hoogstaande kwaliteit. Dit geldt zowel voor de woning als voor de mooie tuin. 

Omvattende:
Gelijkvloers: inkomhal, woonkamer, keuken, veranda, lounge, bijkeuken, toilet, technische ruimte.
Eerste verdieping: mezzanine, badkamer, slaapkamer, tussenkamer en dressing 
Zolderverdieping: master bedroom
Garage met volledig geïsoleerde bovenverdieping
Kelder: 2 compartimenten
Oprit, terras en tuin: gedeelde oprit met dubbele toegangspoort, zonneterras en volledig omheinde tuin

Ligging: deze woning bevindt zich op een 2-tal km van de N3 Leuven/Tienen en een 3-tal km van het station van Vertrijk. De aansluiting met de E40 Leuven-Brussel/Luik bevindt zich op ongeveer 5km. 

De beschikbaarheid van deze woning is onderling overeen te komen. 

 
 

Bebouwing

Type: Half open bebouwing
Bouwjaar: 1930
Renovatie: 2009

Grondoppervlakte:  1244 m²
Woonoppervlakte:  210 m²
Oriëntatie: Noord- West

Indeling

Keuken: geïnstalleerd
Slaapkamers: 3
Badkamer: 1
WC: 2
garage: Ja
tuin: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied landelijk karakter
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: Neen
Kadastraal inkomen: 1005  €

Technische info

Verwarming:  aardgas
Ramen: dubbel beglazing Alu
EPC:  231 kWh/m² jaar
Unieke code: 2133895
Overstromingsgevoelig: Neen
Vrij op: bij Akte

 

INDELING

Gelijkvloers
Inkomhal
: de mooie en ruime inkomhal beschikt over veel aangenaam daglicht dankzij de raampartijen in matglas zowel naast als boven de voordeur. Van hieruit reikt het zicht tot de mezzanine op de bovenverdieping. Een enkele trede leidt tot de recente, op maat gemaakte vestiairekasten met bijzonder praktische uittreklades. De open inkomhal geeft rechts toegang tot de dubbele deur naar de woonkamer en links tot de trap naar de bovenverdieping. Bijzonder mooi: de vloer in de inkomhal, de woonkamer, de keuken en de veranda werd bekleed met een prachtige natuursteen, Puglia genaamd. 

Woonkamer: via de dubbele deur met glaspartijen in de inkomhal bereikt men de sfeervolle woonkamer, met rechtdoor plaats voor een aparte zithoek, waar twee grote raampartijen met stores uitgeven aan straatkant. Links bereikt men de riante keuken.

Keuken: via de dubbele deur met glaspartijen in de inkomhal bereikt men links de riante keuken, waar een groot raam in 3 delen uitkijkt op het terras en een deur rechts naar de bijkeuken leidt. De volledig ingerichte keuken in L-vorm beschikt over al het denkbare comfort en biedt naast alle nodige apparatuur ook veel praktische kastruimte. Het grote, centrale keukeneiland, met op kop enkele zitplaatsen en langs het andere uiteinde een 5-pits kookvuur op gas, biedt onderaan langs beide kanten praktische ingebouwde keukenkasten en –lades. Het werkblad in de keuken is volledig in graniet. 

Veranda: vanuit de keuken leidt een open doorgang naar de mooie veranda, die in alle seizoenen een perfecte ruimte vormt voor een mooie eetkamer. Van hieruit geven de glazen schuifdeurpartijen rechtstreeks toegang tot het terras. En ook hier werd de vloer bekleed met de mooie natuursteen die ook in de hal, woonkamer en keuken terug te vinden is. 

Lounge: een dubbele glazen deur leidt van de veranda naar een gezellige loungeruimte. Ook hier geven de glazen schuifdeurpartijen toegang tot het terras en een ronde dakkoepel zorgt voor extra veel aangenaam daglicht. De vloer werd hier bekleed met een donkergrijze, vierkante tegel. 

Bijkeuken en toiletruimte: rechts van de keuken leidt een deur tot de bijkeuken, van waaruit een buitendeur toegang geeft tot het terras en de oprit. In de bijkeuken bevinden zich de nodige aansluitingen voor wasmachine en droogkast, een extra wastafel met daarboven een dubbel raam dat uitkijkt op de oprit, een dampkap met daaronder plaats voor een extra kookvuur en verder praktische keukenkasten boven- en onderaan. Van hieruit heeft men ook toegang tot de aparte toilethoek. De vloer in de bijkeuken en kelder werd bekleed met dezelfde mooie tegel als in de keuken.

Technische ruimte: een deur in de bijkeuken geeft toegang tot een verborgen technische ruimte (cv).

Eerste verdieping
Mezzanine
: via de trap links in de inkomhal bereikt men de mezzanine, die ingericht kan worden tot een open bureelruimte, bijvoorbeeld. Van hieruit bereikt men de nachthal naar de slaap- en badkamers. De vloer op de mezzanine werd bekleed met laminaat.

Slaapkamer: rechts in de nachthal leidt een deur tot een eerste, mooie slaapkamer, voorzien van een dubbel raam met stores dat uitgeeft aan straatkant. De vloer in de slaapkamer werd bekleed met laminaat. 

Badkamer: een deur links in de nachthal leidt tot een ruime badkamer, die voorzien is van een instapdouche, een enkele lavabo met centrale spiegel en een toilet. Alle voorzieningen zijn ook aanwezig voor een mooi ligbad. De vloer en de wanden in de badkamer werden betegeld met een mooie, in motief geplaatste witte tegel, omboord met een tegel met siermotief. Een dubbel raam aan tuinkant biedt ook hier meer dan voldoende daglicht en verluchting. 

Tussenkamer: de nachthal leidt vervolgens naar een tussenkamer, waar zich de trap naar de master bedroom bevindt en de glazen schuifdeur naar de dressing. Langs één wand in deze kamer werden over de volledige hoogte mooie kasten ingebouwd. Het dubbele raam in deze kamer kijkt uit op de tuin en ook hier werd de vloer bekleed met laminaat.

Dressing: via de glazen schuifdeur in de tussenkamer bereikt men de ruime en volledig ingerichte dressing, die langs 3 wanden werd voorzien van mooie opbergkasten en -lades. Het dubbele raam met stores in de dressing geeft uit aan straatkant en ook hier werd de vloer bekleed met laminaat.

Open zolderverdieping
Master bedroom
: de trap in de tussenkamer leidt tot de ruime, open master bedroom. Het grote veluxraam in deze slaapkamer geeft uit op de tuin en de vloer werd hier bekleed met laminaat. Deze kamer is voorzien van airconditioning. 

Kelder
Een luik in de bijkeuken geeft toegang tot de kelder, die in 2 ruimtes is opgedeeld. 

Garage met volledig geïsoleerde bovenverdieping
Een deur in de lounge leidt tot een open ruimte met achteraan een elektrisch bediende garagepoort. Het is ook perfect mogelijk om deze ruimte om te bouwen tot een extra woongedeelte. De twee horizontale raampartijen in deze ruimte geven uit op de oprit. Een trap links geeft toegang tot een geïsoleerde bovenverdieping, die dienst kan doen als hobbyruimte of kan ingericht worden tot master bedroom met dressing, bijvoorbeeld.

Oprit, terras en tuin:
De gedeelde oprit vooraan de woning leidt tot de elektronisch bediende, dubbele toegangspoort, van waaruit de oprit langs het terras tot 2 overdekte staanplaatsen en vervolgens tot de tuin leidt. De oprit werd volledig aangelegd met klinkers in blauwe hardsteen. In de omheinde tuin (12 are) – die in 2 delen wordt opgedeeld door het tuinhuis ongeveer halverwege - wisselen grasperken en mooie aanplantingen elkaar af. 

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:
-      Alarminstallatie
-      Schrijnwerk in aluminium 

Conclusie:
Bij de verbouwing en inrichting van deze gezinswoning werd werkelijk aan alles gedacht: bijzonder aangename leefruimtes met veel natuurlijke lichtinval, kwaliteitsvolle materialen en een verfijnde afwerking tot in het allerkleinste detail en een verzorgde tuin met zonneterras. De ligging, op kleine afstand van de belangrijke verbindingswegen, maakt het plaatje compleet.