MOOIE GEZINSWONING MET TUIN

Kasteelstraat 28, Roosbeek (Boutersem)

€ 239.000

 

 

Omschrijving:

Deze woning in halfopen bebouwing is gelegen in een rustige doodlopende straat in Roosbeek, een deelgemeente van Boutersem. De woning biedt aangename leefruimtes op het gelijkvloers, een grote slaapkamer en bureau op de verdieping en een zolderruimte die kan perfect ingericht worden tot extra slaapkamers. De woning is instapklaar.

Omvattende:

Gelijkvloers: open zitkamer en eetkamer. Keuken en kleine veranda. Badkamer.

Eerste verdieping: grote slaapkamer en bureau.  

Zolderverdieping

Kelderverdieping: berging

Tuin: langgerekte, omheinde tuin.

Ligging: in een rustige straat in Roosbeek, op ongeveer 700m van de N3 richting Leuven/Tienen. Het station van Vertrijk ligt op ca 3,5km en de aansluiting met de E40 Brussel/Luik bevindt zich op een 6-tal km afstand.

Deze woning is beschikbaar volgens afspraak. 

 
 

Bebouwing

Type:  Half open bebouwing
Renovatiejaar: 2012
Grondoppervlakte: 432 m²
Woonoppervlakte: 110 m²
Oriëntatie: Westen
Vrij op: bij Akte
Kadastraal inkomen: € 379

Indeling

Keuken: deels ingericht
Slaapkamers: 2
Badkamer: 1
WC: 1
Berging: Ja
Garage: Neen
Terras: Ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: Neen

Technische info

Verwarming:  Aardgas
Ramen:  Dubbele beglazing
EPC:  353 Kwh / m²
Unieke code:  1258968
Overstromingsgevoelig:  Neen

 

INDELING

Gelijkvloers

Woonkamer: via de voordeur bereikt men onmiddellijk de ruime woonkamer, met eerst plaats voor de zithoek en vervolgens de eetkamer. Een grote raampartij aan straatkant en de hoge voordeur in mat glas zorgen hier voor het nodige daglicht. De vloer werd bekleed met een grote, grijsachtige vierkante tegel. Links van de eetkamer bevindt zich de trap die tot de verdieping leidt. Achteraan in de eetkamer geeft een deur links toegang tot de kelder. Een deur rechtdoor met daarnaast een groot raam geven uit in de keuken.

Keuken: vanuit de eetkamer loopt men in de aangrenzende keuken. Langs een wand bevindt zich een dubbele wastafel met druipvlak, een elektrisch kookvuur en dampkap en bergkasten onderaan. Langs de andere kant van de keuken bergt een halfhoge muur de wasmachine, droogkast en extra bergruimte. Een raam links in de keuken en een grote dakkoepel zorgen hier voor extra veel daglicht. De vloer in de keuken werd bekleed met een typische, wit met zwart gespikkelde tegel en het afhellende plafond werd bekleed met hout. Vanuit de keuken heeft men toegang tot een kleine veranda, van waaruit men de koer en vervolgens de tuin bereikt.

Badkamer: een deur achteraan in de keuken leidt tot de badkamer, voorzien van een ligbad met douchegordijn, toilet en een enkele lavabo met bergkasten onder- en bovenaan. Een horizontaal kiepraam boven het ligbad zorgt hier voor licht en verluchting. De vloer werd bekleed met dezelfde wit met zwart gespikkelde tegel als in de keuken en ook hier werd het plafond bekleed met hout.

Kleine veranda: vanuit de keuken bereikt men een kleine veranda, waar de grote raampartij en deur uitgeven op de binnenkoer en vervolgens op de tuin. Het dak bestaat uit lichtdoorlatende golfplaten. De vloer werd bekleed met een beige, vierkante tegel. Van hieruit leidt de buitendeur tot de achterliggende koer en vervolgens tot de tuin.

Tuin: via de kleine veranda achteraan de woning bereikt men eerst de buitenkoer en vervolgens het langgerekte grasperk. 

Eerste verdieping

Bureau: via de trap in de woonkamer bereikt men de open, eerste ruimte op de verdieping die dienst doet als bureau. Een groot raam kijkt hier uit op de tuin achteraan de woning. Een trapluik rechts geeft toegang tot de zolderverdieping. De vloer op de verdieping werd bekleed met laminaat.

Slaapkamer: de slaapkamer op de verdieping is een bijzonder ruime kamer met 2 grote ramen die uitgeven aan straatkant. Het is ook mogelijk deze ruimte op te delen tot 2 slaapkamers.   

Zolderverdieping

Via een trapluik in de bureaukamer bereikt men de zolderverdieping, die zich over de oppervlakte van de grote slaapkamer en het bureau op de eerste verdieping strekt. Het is perfect mogelijk om hier een vaste trap te plaatsen en de zolder in te richten tot een extra grote slaapkamer of polyvalente ruimte. De vloer op de zolderverdieping werd geïsoleerd en bedekt met vloerplaten.

Kelder

Via een deur in de eetkamer bereikt men de kelder, die zich onder de woonkamer bevindt. Deze doet dienst als berging.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Recente centrale verwarming op aardgas

-       Schrijnwerk in grijze PVC, dubbele beglazing

-       Elektriciteit is conform

Conclusie:

Deze woning is instapklaar en biedt een rustige ligging en een makkelijke bereikbaarheid. Ze kan perfect verder uitgebreid worden, bvb door het inrichten van de zolderverdieping tot extra slaapkamer of tot polyvalente ruimte.