Helstraat 1B, 3400 Neerwinden (Landen)

 

 

 

 

 

 

KLEIN BESCHRIJF MOGELIJK

Deze recente, energiezuinige bungalow bevindt zich in een doodlopende straat in een rustige woonbuurt in Neerwinden, een deelgemeente van Landen. De vrijstaande woning werd ontworpen in samenwerking met het FOD en het Toegankelijkheidsbureau en werkelijk alles in de inrichting is erop bedacht om het leven zo aangenaam en eenvoudig mogelijk te maken. 

Omvattende:
Gelijkvloers: inkomhal, keuken en eetplaats, zithoek, slaapkamer, aparte toiletruimte met berging en badkamer.
Zolderverdieping: volledig geïsoleerd, mogelijkheid tot verder inrichten
Tuin: aangelegd in 2011
Praktische ligging: deze woning ligt vlakbij het centrum van Neerwinden, met faciliteiten zoals winkels, scholen enz. op een 5-tal minuten afstand. Belbus op 50 meter, station en lijnbus op 5 minuten wandelen. De aansluiting met de E40 Brussel/Luik bevindt zich op een 10-tal km. 

Met een extra budget van 10.000 euro kan de zolderruimte eenvoudig omgebouwd worden tot 2 extra slaapkamers en een badkamer.

 
 

Bebouwing

Type: Bungalow
Bouwjaar: 2008
Grondoppervlakte: 376 m²
Woonoppervlakte: 94 m²
Oriëntatie: Noordwest
Vrij op: bij Akte
Kadastraal inkomen: €722,00

Indeling

Keuken: volledig Ingericht
Slaapkamers: 1 (mogelijkheid tot meerdere)
Badkamer: 1
WC: 2
Berging: 1
Garage: Mogelijkheid tot bijplaatsen
Terras: Ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: Woongebied met landelijk karakter
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: Ja

Technische info

Verwarming: Aardgas
Ramen: Dubbele beglazing
EPC:  217 Kwh/m²  
Unieke code: 2493/EP02514
Overstromingsgevoelig: Neen

 

INDELING

Specifieke voorzieningen voor rolstoelgebruikers: deuren van 1m breed; elektrische opening van de voordeur via het videofoonsysteem; elke kamer heeft minstens één draaicirkel van 1,80m; deuren met extra beugel voor bediening vanuit een rolstoel; metalen oprijplaat voor de verschillende drempels; rolstoeltoegankelijkheid voor verwarming, ramen, raamverluchting en automatische verluchting; elke kamer werd ingericht, aangepast en volledig toegankelijk gemaakt volgens de regels van de kunst. 

Gelijkvloers
Inkomhal: via de voordeur met melkglaspartijen komt men in de heldere inkomhal met vestiaire. In deze ruimte komen ook de nutsvoorzieningen aan, die netjes werden weggeborgen in de ruime ingebouwde kast. De voordeur werd voorzien van een elektrisch deurslot en er is mogelijkheid om nog een extra deurbel te plaatsen. De vloer op de ganse verdieping werd bekleed met een lichtgrijze vierkante tegel.
Keuken: via een deur in de inkomhal bereikt men de moderne keuken, die meer dan plaats biedt aan een mooie eethoek. De 2 ramen en de glazen deur aan tuinkant zorgen hier voor veel aangenaam daglicht. De keuken werd ingericht in L-vorm met ladekasten (80cm breed) op de juiste hoogte zodat alles perfect binnen bereik en veilig is. Verwijderbare kast onder het extra brede kookvuur (90cm), ingebouwde semi-professionele friteuse, brede dampkap en ingebouwde vaatwas. Ook de ruimte onder de extra brede afwasbak (80cm) is rolstoeltoegankelijk. Ingebouwde groenafvalemmer.
Zithoek: via de keuken bereikt men de zithoek, waar de grote raampartijen uitkijken op de tuin. De zithoek wordt door een op maat gemaakte kastwand gescheiden van de slaapkamer, wat betekent dat de ruimte van slaapkamer en zithoek volledig en naar wens aanpasbaar zijn. Langs een wand werden lage kasten aangebracht en verder zijn er ook de nodige voorzieningen om desgewenst een gashaard in te bouwen.
Slaapkamer: via de keuken bereikt men de grote slaapkamer, waar 1 hogergeplaatst raam uitgeeft aan de zijkant van de woning. De rij kasten die de slaapkamer van de zithoek scheidt is op maat gemaakt en verplaatsbaar, waardoor de indeling van de woning perfect aanpasbaar is. De kasten zijn voorzien van kledingstaven op hoogte, zodat een rolstoelpatiënt makkelijk bij alles bij kan, en ook de ingebouwde strijkplank is op hoogte van een rolstoel- of rugpatiënt. Vanuit de slaapkamer heeft men rechtstreeks toegang tot de badkamer met toilet en tot de zithoek aan de andere kant.
Badkamer met toilet: ook de badkamer is volledig rolstoeltoegankelijk en biedt een ligbad met 3 baren om het in- en uitstappen te vergemakkelijken, een inloopdouche zonder vloerrand, een enkele extra brede lavabo met verwijderbare bergkast onderaan en een bergkast bovenaan. Het toilet in de badkamer is hoger dan een standaard toilet en werd voorzien van een uitklapbare beugel en een baar. Alle geverfde muren kregen een speciale vochtbehandeling en de vloer werd betegeld met dezelfde lichtgrijze sterke keramische tegel voor frequent rolstoelgebruik als in de rest van de woning. De deur tussen de badkamer en de slaapkamer heeft een open vak, om toegang te verlenen voor een eventuele heflift.
Aparte toiletruimte en berging: rechts in de inkomhal bereikt men de aparte toiletruimte annex berging, die ook volledig rolstoeltoegankelijk is. Ook hier is het toilet hoger dan een standaard toilet, en werd een schuine baar en een uitklapbare beugel voorzien. De bergruimte biedt verder plaats aan wasmachine en droogkast, de regenwaterpomp en de gasinstallatie. 

Zolder
Geïsoleerde zolderruimte die desgewenst verder kan ingericht worden tot extra slaapkamer(s) en badkamer.

Tuin
Via de oprijlaan aan de zijkant van de woning of via de achterdeur in de keuken bereikt men de recent aangelegde, bijzonder onderhoudsvriendelijke tuin achteraan de woning. De tuin werd deels verhard met dolomiet - een aangenaam zonneterras is hier dus perfect mogelijk - en deels aangelegd met een kunstgrasperk en aanplantingen. Vervolgens strekt het zicht tot de achterliggende velden.   

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:
- Buitenschrijnwerk in PVC met stalen binnenprofielen en dubbele beglazing (2-dubbel+)
- Woning onderaan, omringd met blauwe hardsteen
- Centrale verwarming op aardgas, radiatoren in elke ruimte
- Buitenverlichting met sensoren
- Mogelijkheid tot uitbreiding van het woonoppervlak achteraan de woning: de afwatering hiervoor is al volledig geïntegreerd in de ondergrond
- Glaskwaliteit 2-dubbel + met inbraakpreventie
- Op maat gemaakte en beveiligde vliegenramen
- Elektromagnetische waterontharder
- Alle plannen, attesten en certificaten zijn beschikbaar
- EPC 98
- Klein beschrijf 

Conclusie:
Deze instapklare woning bevindt zich in een fijne buurt, ze biedt aangename en aanpasbare leefruimtes met veel natuurlijke lichtinval en kan nog verder uitgebreid worden. De verharde oprit achteraan de woning biedt plaats voor een aangenaam zonneterras, en de pas aangelegde tuin is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Zowel de woning als de tuin werden door de eigenaars bijzonder goed uitgedacht en onderhouden.