TE KOOP: MOOIE KARAKTERVOLLE GERENOVEERDE WONING met BOUWGROND

Hannuitsesteenweg 159, Tienen (Bost)

IN OPTIE

 

Omschrijving:

Deze mooie gezinswoning bevindt zich in Bost, net buiten de stad Tienen en biedt de voordelen van de stad vlakbij en van een makkelijke bereikbaarheid. De woning zelf werd mooi en met respect voor het eigen karakter van de woning gerenoveerd. Het achteraan gelegen zonneterras en de volledig omheinde tuin maken het geheel bijzonder aangenaam om wonen.

Omvattende:

Gelijkvloers: inkomhal, ruime woonkamer met zithoek en eetkamer, keuken, veranda, berg- en wasruimte, doucheruimte en toilet.

Tussenverdieping: bureau en speelkamer

Eerste verdieping: 2 slaapkamers, badkamer met toilet.

Tweede verdieping: 1 grote slaapkamer met dressing, badkamer.

Kelderverdieping: voorste deel van de woning

Tuin: zonneterras en volledig omheind tuin

Garage: met elektrische bediende poort

Praktische ligging: op ongeveer 500m van de aansluiting met de zuidelijke ring rond Tienen, met bushaltes op loopafstand.

 
 

Bebouwing

Type:  open bebouwing
Renovatiejaar: 2014
Grondoppervlakte:  560 m²
Woonoppervlakte:  221 m²
Oriëntatie: Zuid
Vrij op: bij Akte
Kadastraal inkomen: € 1100

Indeling

Keuken:  geinstalleerd
Slaapkamers: 4
Badkamer: 2,5
WC: 3
kelder: Ja
tuin: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: Neen

 

Technische info

Verwarming:  aardgas
Ramen:  dubbel beglazing hout
EPC:  553 kWh/m² jaar
Unieke code: 2072642
Overstromingsgevoelig: Neen

 

INDELING

Gelijkvloers

Inkomhal: heldere inkomhal met ruimte voor een vestiaire. Van hieruit bereikt men links de woonkamer, rechtdoor leidt tot de keuken en rechts tot de trap naar de bovenverdiepingen. Onder de trap bevindt zich de deur naar de kelder. De vloer in de inkomhal werd betegeld met een grote, grijze tegel.

Woonkamer met zithoek en eetkamer: de eerste deur in de inkomhal leidt tot de ruime, sfeervolle woonkamer, met plaats voor een zithoek en een eetkamer. De vloer werd hier bekleed met de oorspronkelijke massieve parket, wat voor een warm en aangenaam gevoel van ruimte zorgt. Aan straatkant zorgt een grote raampartij met store voor veel daglicht in de zithoek. In de eetkamer bevindt zich een dubbel raam dat uitgeeft op het zonneterras aan de zijkant van de woning en de dubbele houten deur met glaspartijen die naar de veranda leidt zorgt voor bijkomend daglicht.  

Veranda: via de dubbele houten deur met glaspartijen in de eetkamer bereikt men de veranda en vervolgens de keuken. De twee grote schuifraampartijen links geven rechtstreeks toegang tot het zonneterras aan de zijkant van de woning. De zonneluifel boven de veranda is elektrisch bediend.

Keuken: via de inkomhal of via de veranda bereikt men de open, volledig ingerichte keuken, met dubbele wastafel met druiprek, vaatwas, 4-pits kookplaat en dampkap, oven en ingebouwde koelkast. Verder beschikt de keuken over bijzonder veel praktische bergkasten en een hoger geplaatste eettafel. De vloer in de veranda en de keuken werd bekleed met dezelfde mooie grijze tegel als in de inkomhal, en ook de muren boven het aanrecht zijn bekleed voor makkelijk onderhoud.

Berging en wasruimte: een deur in de keuken leidt tot de berging en wasruimte, waar praktische opbergkasten een volledige wand in beslag nemen. Hier bevinden zich de nodige aansluitingen voor wasmachine en droogkast.

Van hieruit bereikt men de douchecel, de toiletruimte van het gelijkvloers en leidt een deur tot een aparte berging in een afzonderlijk deel van de veranda, van waaruit men ook toegang heeft tot het zonneterras aan de zijkant van de woning.

Douchecel: een eerste deur in de berging geeft toegang tot een praktische douchecel met instapdouche. De muren werden hier bekleed met een witte tegel met sierboord.

Toiletruimte: een tweede deur in de berging leidt tot de toiletruimte op de benedenverdieping, met ophangtoilet en lavabo met opbergkastje onderaan.

De vloer in de berging, douche- en toiletruimte werd betegeld met dezelfde tegel als in de keuken en veranda.

Eerste verdieping:

Via de houten trap in de inkomhal bereikt men de bovenverdiepingen.

Bureau annex speelruimte: enkele treden op de tussenverdieping leiden tot een kamer die werd ingericht tot bureau, van waaruit een doorgang leidt tot een achterliggende kamer die werd ingericht tot speelkamer. Beide kamers beschikken over een dubbel raam dat uitgeeft op het zonneterras en de vloer werd bekleed met laminaat.

Twee slaapkamers: enkele treden leiden vervolgens tot twee grote slaapkamers op de eerste verdieping, waarvan één aan tuinkant en één aan straatkant. Beide kamers beschikken over grote raampartijen voor veel aangenaam daglicht en de vloer werd bekleed met laminaat.

Badkamer met toilet: een laatste deur op de eerste verdieping leidt tot de badkamer met ligbad met douchewand, toilet en een enkele lavabo met opbergkasten. Een dubbel mat raam zorgt hier voor het nodige licht en verluchting. De muren van de badkamer werden tot op stahoogte betegeld en de vloer werd bekleed met laminaat.

Tweede verdieping:

De houten trap leidt vervolgens tot de nachthal op de tweede verdieping.

Master bedroom en dressing: de bijzonder ruime slaapkamer op de tweede verdieping beschikt over twee grote veluxramen aan tuinkant en biedt plaats aan een uitgebreide dressing, met onder meer bijzonder praktische ingebouwde kasten langs twee wanden van de kamer. De vloer in de slaapkamer werd bekleed met plancher.

Badkamer: met ruime instapdouche, een hangtoilet en een prachtige dressoir met dubbele lavabo. De vloer in de badkamer werd bekleed met een lichtgrijze vinyl en de wanden werden betegeld met een mooie, witte tegel. Een veluxraam zorgt hier voor het nodige daglicht en verluchting.

Kelderverdieping:

Het voorste gedeelte van de woning is onderkelderd, en is bereikbaar via de deur onder de trap in de inkomhal.

Terras – tuin - garage:

Via de grote schuifraampartij in de veranda bereikt men het aangename zonneterras, aangelegd met klinkers en omboord met aanplantingen. Het padje langs de zijkant van het huis leidt tot een houten poortje dat toegang biedt tot de straat.

Enkele treden leiden van het terras tot de wat hoger gelegen tuin, waar grasperk en aanplantingen elkaar afwisselen.

Het aangelegde pad in de tuin leidt achteraan tot de garage met elektrisch bediende poort. De garage heeft plaats voor één wagen en biedt verder extra bergruimte.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Schrijnwerk in hout met dubbele beglazing, vliegenramen

-       CV op aardgas

Conclusie:

Deze ruime en karaktervolle gezinswoning werd mooi gerenoveerd en is aangenaam om wonen door de ruimte die ze biedt en door de natuurlijke lichtinval in alle kamers. Het zonneterras en de mooi aangelegde tuin maken het plaatje compleet. De ligging, net buiten de stad en op ongeveer 500m van de ring rond Tienen, zorgt bovendien voor een makkelijke bereikbaarheid.