VERKOCHT : RIANTE VILLA MET TUIN EN BOOMGAARD IN HEVERLEE

Groeneweg 59, 3001 Heverlee

Omschrijving:

Deze bijzonder ruime villa werd gebouwd in de jaren ’80 en is gelegen in Heverlee, vlakbij de N3 (Tervuursesteenweg). De woning biedt aangename leefruimtes en een veranda op de benedenverdieping. Op de bovenverdieping zijn er 5 slaapkamers en 2 bergkamers. Via de omheinde tuin met grasperk achteraan de woning bereikt men de achterliggende boomgaard.

Omvattende:

Gelijkvloers: inkomhal, wc, voorkamer, woonkamer, eetkamer, keuken, bijkeuken, bureau, veranda. Garage, berging en technische ruimte.

Eerste verdieping: badkamer, 5 kamers, 2 bergkamers

Terras, tuin en boomgaard: aangelegde, volledig omheinde tuin, gevolgd door een boomgaard.

Ligging: makkelijke bereikbaarheid. Met bushaltes op wandelafstand en op een 2-tal km van de aansluiting met de A2/E314.

Deze mooie woning is onmiddellijk beschikbaar.

 
 

Bebouwing

Type:  open bebouwing
Bouwjaar: 1982
Grondoppervlakte:  3712 m²
Woonoppervlakte:  329 m²
Oriëntatie: West

Indeling

Keuken: geïnstalleerd
Slaapkamers: 5 + 1
Badkamer: 1
WC: 2
garage: Ja
tuin: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: ja
Kadastraal inkomen: 2503 €

Technische info

Verwarming:  Warmte - waterpomp
Ramen: dubbel beglazing meranti
EPC: 210  kWh/m² jaar
Unieke code: 1127628
Overstromingsgevoelig: Mogelijks
Vrij op: bij Akte

 

INDELING

Gelijkvloers

Inkomhal: via de voordeur bereikt men de ruim e, heldere inkomhal die toegang geeft tot de verschillende ruimtes en verdiepingen van deze woning. De vloer in de inkomhal werd bekleed met een donkergrijze, rechthoekige natuursteen die ook elders op het gelijkvloers werd gebruikt. Rechts in de inkomhal bevindt zich de vestiaire en een deur die naar de aparte toiletruimte leidt.

Toiletruimte: met toilet en lavabo. De muren in de toiletruimte werden over de ganse hoogte bekleed met een witte tegel. De vloer werd bekleed met dezelfde tegel als in de inkomhal.

Kamer/bureau: rechts in de inkomhal geeft een deur toegang tot een eerste kamer, die bijvoorbeeld dienst zou kunnen doen als extra slaapkamer. Een enkel raam zorgt hier voor daglicht en de vloer werd bekleed met vast tapijt.

Woonkamer: links in de inkomhal bereikt men een voorkamer met raampartij. Van hieruit leiden enkele treden tot de ruime woonkamer die over een dubbele schuifraampartij beschikt die uitgeeft op het terras. Een bijkomende hoekraampartij zorgt hier voor extra veel daglicht. Enkele treden links en rechts van de mooie open haard leiden vervolgens naar de eetkamer en keuken. De vloer in de woonkamer werd bekleed met dezelfde tegel als in de inkomhal.

Eetkamer: links in de eetkamer geeft een grote raampartij en een deur met glaspartij toegang tot de veranda achteraan de woning. Rechts in de eetkamer leidt de open trap naar de bovenverdieping en een glazen deur geeft uit in de inkomhal. Ook in de eetkamer werd de vloer bekleed met dezelfde tegel als in de inkomhal.

Veranda: via de eetkamer bereikt men de open veranda achteraan de woning. De vloer in de veranda werd bekleed met een grijze tegel. Van hieruit leidt een dubbele glazen deur naar de tuin.

Keuken: vanuit de eetkamer of via de inkomhal bereikt men de ruime keuken, die volledig werd ingericht met dubbele wastafel, vaatwasmachine, oven, ingebouwde ijskast en verder veel praktische bergkasten. Het centraal geplaatste kookeiland beschikt over een 4-pits elektrisch vuur en een ingebouwde friteuse. In het verlengde van het kookeiland bevindt zich de keukentafel, die plaats biedt aan 4 personen. De hoekraampartij boven het aanrecht kijkt uit op de veranda en op de tuin.

Bijkeuken/wasruimte: via een schuifdeur in de keuken bereikt men de bijkeuken, die een extra wastafel biedt, de nodige aansluitingen voor wasmachine en droogkast en verder praktische bergkasten. De hoekraampartij en de buitendeur met glaspartij geven toegang tot de tuin. De vloer in de bijkeuken werd bekleed met een vierkante bruine tegel. 

Berging en technische ruimte: via de bijkeuken bereikt men een tweede praktische bergruimte, van waaruit enkele treden tot de technische ruimte leiden (boiler en technische installatie van de warmtepomp). De vloer werd hier bekleed met dezelfde tegel als in de bijkeuken. Vanuit de berging leidt een deur naar de garage.

Garage: via de berging of via een deur in de inkomhal bereikt men de garage met brede garagepoort. Ook hier werd de vloer bekleed met dezelfde bruine tegel als in de bijkeuken en berging en een achterdeur in de garage geeft rechtstreeks toegang tot de tuin.

Eerste verdieping

Via de trap in de inkomhal bereikt men de nachthal op de verdieping. De vloer werd hier bekleed met tapijt.

2 kamers: een eerste deur in de nachthal op de verdieping leidt tot een eerste kamer met lavabo, die beschikt over een raampartij in 2 delen. Een deuropening rechts in deze kamer leidt tot een grote kamer met een vast raam en een raamdeur die tot het dakterrasje leidt. Vanuit deze kamer leidt een deur opnieuw tot de nachthal. De vloer in beide kamers werd bekleed met tapijt en de plafonds werden deels bekleed met houten planchetten in Wengé.

Enkele treden in de nachthal leiden vervolgens tot de open nachthal, die uitkijkt op de eetkamer, en tot de open trap naar de eetkamer.

Toiletruimte: met toilet en lavabo. De vloer en de wanden werden hier betegeld.

2 bergkamers: waarvan één met de nodige aansluitingen voor eventueel wasmachine, douchecel, etc. De andere bergkamer beschikt over een enkele raampartij.

3 slaapkamers: de 3 andere slaapkamers op de verdieping beschikken over een enkele raampartij en een lavabo. De vloer werd hier bekleed met vinyl of tapijt en de plafonds werden deels bekleed met hout.

Badkamer: de badkamer op de verdieping beschikt over een toilet, een ligbad en een enkele lavabo. Een hoger geplaatst raam zorgt hier voor licht en verluchting.

Terras en tuin: het zonneterras bevindt zich op niveau van de woonkamer en werd aangelegd met vierkante tegels. Achteraan de woning strekt zich een groot grasperk, omboord met aanplantingen. Van hieruit leidt een padje tot het tweede gedeelte van de tuin, waar zich de serre bevindt en vervolgens de boomgaard.  

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Schrijnwerk: merantihout, dubbele beglazing

-       CV met warmtepomp; vloerverwarming in de volledige woning

- Eigen waterwinning

Conclusie:

Deze ruime villa uit de jaren ’80 beschikt over vele aangename leefruimtes en biedt heel wat bijkomende inrichtingsmogelijkheden. De ruimte tuin met achterliggende boomgaard en de makkelijke bereikbaarheid, op slechts een 2-tal km van de aansluiting met de A2/E314, maken het plaatje compleet.