IN OPTIE : MOOIE VILLA MET TUIN IN SCHIPLAKEN

Gottendijsdreef 28, 3191 Schiplaken (Boortmeerbeek)

 

Omschrijving:
deze mooie villa bevindt zich in een rustige dreef omringd door het groen, vlakbij de dorpskern van Schiplaken. De woning zelf biedt aangename leefruimtes op het gelijkvloers en 3 slaapkamers op de verdieping en werd tot in de kleinste details afgewerkt. De mooie en goed onderhouden tuin voor- en achteraan de woning maakt het plaatje compleet.

Omvattende:

Gelijkvloers: inkomhal, woon- en eetkamer, keuken, bureau en toiletruimte.

Eerste verdieping: 3 slaapkamers en badkamer

Zolderverdieping: bergzolder, mogelijkheid tot inrichten extra kamers

Garage: garage en wasplaats

Terras en tuin: volledig aangelegde tuin, voor- en achteraan de woning.

Ligging: in een heel rustige dreef omringd door het groen, vlakbij de dorpskern van Schiplaken. Met bushaltes op wandelafstand, op een 2-tal km van de Leuvensesteenweg (N26) en op een 5-tal km van de aansluiting met de E19 (oprit Zemst) Antwerpen/Brussel.

De beschikbaarheid van deze mooie woning is onderling overeen te komen.

 

 
 

Bebouwing

Type: Open bebouwing
Bouwjaar: 1973
Renovatie: tussen 2008 en 2014

Grondoppervlakte:  1454 m²
Woonoppervlakte:  150 m²
Oriëntatie: Oosten

Indeling

Keuken: geïnstalleerd
Slaapkamers: 3
Badkamer: 1
WC: 2
garage: Ja
tuin: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied landelijk karakter
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: ja
Kadastraal inkomen: 1286  €

Technische info

Verwarming:  Mazout
Ramen: dubbel beglazing Afzelia
EPC: 428 kWh/m² jaar
Unieke code: 2148124
Overstromingsgevoelig: Neen
Vrij op: bij Akte

 

INDELING

Gelijkvloers
Inkomhal
: via de voordeur bereikt men de ruime, heldere inkomhal die toegang geeft tot de verschillende kamers en verdiepingen van deze woning. De vloer in de inkomhal werd bekleed met een crèmekleurige keramische tegel die ook elders op het gelijkvloers werd gebruikt. Onmiddellijk rechts in de inkomhal bevindt zich de ingebouwde vestiaire.

Woon- en eetkamer: links in de inkomhal bereikt men de deur naar de woon- en eetkamer. Aan de kant van de grote hoekraampartij die uitgeeft op de voortuin is er plaats voor een gezellige zithoek, vlakbij de open haard (inbouwcassette). Een grote raampartij aan de kant van de eetkamer geeft uit op de tuin achteraan de woning. De vloer in deze ruimte werd bekleed met dezelfde tegel als in de inkomhal.

Bureauhoek: links van de eetkamer bevindt zich een aparte hoek, waar plaats is voor een bureau, bijvoorbeeld. De dubbele raampartij in deze ruimte geeft uit op de zijkant van de woning. De buitendeur met glaspartij (met veiligheidsvergrendeling en rolluik) geeft van hieruit rechtstreeks toegang tot de tuin. Ook hier werd de vloer bekleed met dezelfde tegel als in de inkomhal. 

Keuken: vanuit de eetkamer of via de inkomhal bereikt men de ruime, volledig uitgeruste keuken met dubbele wastafel met druipvlak, 4-pits keramisch vuur, oven en microgolfoven, ingebouwde ijskast en verder veel praktische bergkasten. Over de totale lengte boven het aanrecht werd een granieten boord aangebracht. De vaste keukentafel biedt makkelijk plaats aan 4 à 5 personen. De raampartij boven het aanrecht kijkt uit op de tuin. De deur met glaspartij (met veiligheidsvergrendeling) geeft rechtstreeks toegang tot de tuin. Ook in de keuken werd de vloer bekleed met dezelfde mooie tegel als in de inkomhal.

Berging: een deur in de keuken biedt een extra, praktische bergruimte, voorzien van legplanken.

Toiletruimte: rechts in de inkomhal bevindt zich de deur naar de toiletruimte, voorzien van een ophangtoilet en een lavabo. De vloer werd bekleed met dezelfde tegel als in de inkomhal en de muren werden tot op stahoogte bekleed met een geassorteerde tegel. De ventilatie in de toiletruimte schakelt automatisch in met het licht.  

Eerste verdieping

Via de eiken trap rechts in de inkomhal bereikt men de nachthal op de verdieping. De vloer in de nachthal werd bekleed met parket.  

3 slaapkamers: een deur links in de nachthal leidt tot een eerste, grote slaapkamer met een dubbele raampartij die uitgeeft op de tuin. Langs de andere kant van de nachthal bevinden zich de 2 andere slaapkamers, die iets kleiner zijn van afmetingen en elk over een dubbel raam beschikken dat uitgeeft op de voortuin en over een ingebouwde kast. De vloer in de slaapkamers werd bekleed met laminaat.  

Badkamer: de badkamer op de verdieping beschikt over een dubbel lavabomeubel met opbergkasten onder- en spiegelkasten bovenaan, instapdouche, ligbad, toilet en handdoekradiator. Een hoger geplaatst dubbel raam (met vliegenhor) zorgt hier voor licht en verluchting. Zowel de vloer als de muren werden over de volledige hoogte betegeld.

Linnenkast: rechts in de nachthal bevindt zich de deur naar een praktische, ingebouwde hoge linnenkast.

Zolder:

In de inkomhal is er een trapluik naar de grote zolder met veluxraam, die desgewenst kan ingericht worden tot een zolderverdieping met extra slaapkamers.

Garage:

De eiken trap in de inkomhal leidt beneden naar de garage, waar ook de verwarmingsketel staat (mazout) en de nutsvoorzieningen toekomen. De garage biedt plaats aan één wagen en verdere ruimte voor wasmachine, droogkast, diepvriezer, etc. Naast de manueel bediende poort bevindt zich een raampartij met mat glas. 4 bijkomende raampartijen (mat glas) geven uit langs de zijkant van de woning en de achterdeur met glaspartij (en vergrendeling) en het raam ernaast geven uit op de tuin achteraan de woning. De vloer in de garage werd bekleed met een cementtegel.

Terras en tuin: via de achterdeuren van de woning bereikt men het padje dat langs het huis loopt en zowel naar de voortuin als de naar de tuin achteraan de woning leidt. Rechts in de tuin bevindt zich een groot, modern tuinhuis met een overdekt berghok vooraan en een overdekt terras achteraan, waar de vloer werd bekleed met Braziliaans hardhout. Zowel terras als tuinhuis is voorzien van elektriciteit en verlichting. Achteraan de woning strekt zich een groot grasperk, omboord met mooie aanplantingen. Een eerste haag scheidt het grasperk van de moestuin die erachter ligt.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Buitenschrijnwerk in hout (Afzelia) met dubbele beglazing en veiligheidsvergrendelingen aan de deuren

-       CV op mazout

-       Aanwezigheid van een waterput op het domein van 30 m diep

Conclusie:

Deze mooie en bijzonder goed onderhouden villa bevindt zich op een mooie locatie vlakbij de dorpskern van Schiplaken. De woning biedt aangename leefruimtes op het gelijkvloers en 3 slaapkamers op de verdieping en werd tot in de kleinste details afgewerkt. De mooie en goed onderhouden tuin voor- en achteraan de woning maakt het plaatje compleet.