Drogenhof 2,  Boutersem

 

 

KLEIN BESCHRIJF MOGELIJK

 

 

Deze sfeervolle, grotendeels gerenoveerde woning is gelegen in een rustige straat in het centrum van Boutersem. Ze biedt aangename leefruimtes op het gelijkvloers en 2 mooie slaapkamers op de verdieping, een groot zonneterras en een makkelijk te onderhouden tuin.

Omvattende:

Gelijkvloers: inkomhal met vestiaire en aparte toiletruimte, woonkamer, eetkamer, keuken, bureau.

Eerste verdieping:  nachthal, 2 mooie slaapkamers, dressing, badkamer met toilet.

Tuin: groot zonneterras, volledig omheinde tuin met grasperk en aanplantingen.

Garage: garages links en rechts van de woning; oprit rechts van de woning.

Ligging: gelegen in een rustige straat in het centrum van Boutersem. Makkelijk bereikbaar: het station van Vertrijk en de aansluiting met de N2 (Leuven-Tienen) bevinden zich vlakbij.

De beschikbaarheidsdatum is onderling overeen te komen.

 
 

Bebouwing

Type: open bebouwing
Renovatie jaar: 2003
Grondoppervlakte: 339 m²
Woonoppervlakte: 170 m²
Oriëntatie: Noord- Oost
Vrij op: bij Akte
Kadastraal inkomen: € 627,00

Indeling

Keuken: ingericht
Slaapkamers: 3
Badkamer: 1
WC: 2
Berging: Ja
Garage: 2
Terras: Ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: Neen

Technische info

Verwarming:  Aardgas condensatie
Ramen:  Dubbele beglazing
EPC:  451 Kwh / m²
Unieke code:  1161396
Overstromingsgevoelig:  Neen

 

INDELING

Gelijkvloers

Inkomhal: mooie, centraal gelegen inkomhal met achteraan een raam en een buitendeur die uitgeven op het terras achter de woning. Links en rechts leidt tot de kamers op het gelijkvloers, rechtdoor leidt de houten trap tot de bovenverdieping van de woning.  De vloer in de inkomhal werd bekleed met een grote tegel in aardetinten, afgewisseld met siermotieven.

Vestiaire: rechts in de inkomhal bevindt zich een open nis die werd ingericht tot een praktische vestiaire. Ook hier werd de vloer bekleed met dezelfde mooie tegel als in de inkomhal en de toiletruimte.

Toiletruimte: tegenover de vestiaire bevindt zich de aparte toiletruimte van het gelijkvloers met ophangtoilet en lavabo.

Woon- en eetkamer: via de inkomhal komt men links in de open en warme woonkamer die plaats biedt aan een gezellige zithoek. De oorspronkelijke sierlijsten aan het plafond werden behouden, wat deze kamer een bijzonder charmant cachet geeft. Een groot raam in 3 delen geeft uit aan straatkant. Via een open doorgang loopt de woonkamer naadloos over in de sfeervolle eetkamer. De ramen in de uitnodigende eetkamer geven uit op het terras achteraan de woning. De vloer in de eetkamer werd bekleed met dezelfde laminaat als in de woonkamer, wat beide kamers nog groter doet lijken. Via een open doorgang langsheen een gemetste toog bereikt men de compacte, bijzonder praktische keuken.

Keuken: Praktisch ingerichte keuken in L-vorm met een dubbel raam dat uitgeeft aan de zijkant van de woning en een grote dakkoepel die voor extra daglicht zorgt. 4-pits gasvuur met oven onderaan en dampkap bovenaan, wastafel met druiprek en vaatwas. Extra bergkasten langs een ander wand in de keuken waarin zich ook de koelkast bevindt. De mooie tegel in de keuken is dezelfde tegel als die gebruikt in de inkomhal.

Bureau: rechts in de inkomhal leidt een deur tot een grote kamer die dienst doet als bureau. Het grote raam in 3 delen geeft ook hier uit aan straatkant. De vloer werd bekleed met dezelfde mooie tegel als in de hal.

Bergruimte / garage: Een deur in de keuken leidt tot een garage die momenteel dienst doet als berging en technische ruimte. Alle nutsvoorzieningen komen hier aan en er is ruimte voor wasmachine en droogkast, diepvriezer etc. 

Verdieping

Via de houten trap met trapleuning in de inkomhal bereikt men de nachthal op de verdieping, die toegang geeft tot de slaapkamers, de dressing en de badkamer. De vloer in de kamers werd bekleed met laminaat, de vloer in de nachthal deels met dezelfde mooie tegel als in de inkomhal.

2 grote slaapkamers: de 2 slaapkamers op de verdieping hebben aangename afmetingen en bevinden zich deels onder de dakhelling. Ze beschikken elk over een groot veluxraam, de grootste kamer beschikt over een extra rechthoekig raam dat uitgeeft aan de zijkant van het huis.

Dressing: volledig ingebouwde dressing. Een dubbel raam geeft hier uit aan de zijkant van de woning. Ook de vloer in de dressing werd betegeld.

Badkamer en toilet: de mooie badkamer op de verdieping biedt een hoekligbad, een instapdouche, een enkele lavabo met spiegel bovenaan en bergkasten onderaan en een aparte toilethoek. De vloer in de badkamer werd betegeld met dezelfde tegel als in de inkomhal op het gelijkvloers en een groot deel van de badkamerwanden werden bekleed met een geassorteerde rechthoekige tegel. De douchewanden werden over de volledige hoogte bekleed met mooie, lichtgrijze mozaïekmotief. Een groot raam met melkglas zorgt voor licht en verluchting in de badkamer.

Kelder

Een deur achteraan in de inkomhal geeft toegang tot de kelderruimte, die dienst doet als extra berging en waar zich de waterontharder bevindt.

Terras en tuin

Via de achterdeur in de inkomhal of via het zijpoortje achteraan de oprit komt men op het ruime en aangename zonneterras, dat volledig werd omheind en aangelegd met klinkers. Links achteraan de woning werd ook een grasperk aangelegd.

Garage

Rechts van de woning bevindt zich de oprit en vervolgens nog een garage met kantelpoort. De oprit biedt plaats aan 2 wagens. Links op de oprit bevindt zich een houten omheining met poort die tot het terras leidt.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Buitenschrijnwerk in PVC met dubbele beglazing (behalve de 2 ramen aan straatkant met houten raamprofiel)

-       Centrale verwarming op aardgas met radiatoren in alle kamers

Conclusie:

Deze mooie gezinswoning is gelegen in een rustige woonstraat in hartje Boutersem. De woning werd grotendeels gerenoveerd en biedt aangename leefruimtes met veel lichtinval. De rustige ligging en de makkelijke bereikbaarheid maken het plaatje compleet.