VERKOCHT : MOOIE GEZINSWONING MET TUIN IN BOUTERSEM

 

Dorpsstraat 20, Boutersem

 

 

 

Omschrijving:

Deze mooie gezinswoning met tuin bevindt zich in een vrij rustige éénrichtingsstraat in het centrum van Boutersem. De woning biedt heel mooie leefruimtes, en biedt 3 ruime slaapkamers op de verdieping. De veranda en de achteraan gelegen omheinde tuin maken het geheel bijzonder aangenaam om wonen.

Omvattende:

Gelijkvloers: inkomhal, ruime leefruimte met zithoek en eetkamer, eethoek, veranda, keuken, aparte hal met toiletruimte.

Verdieping: 3 mooie slaapkamers, berging, badkamer en toiletruimte.

Zolder: bergzolder

Kelder en garage: volledig onderkelderd

Tuin: aangelegde en omheinde tuin met tuinhuis.

Ligging: de woning bevindt zich in het centrum van Boutersem, vlakbij de N2 Leuven/Tienen en met het station van Vertrijk op een 2-tal kilometer.

 
 

Bebouwing

Type: open bebouwing
Bouwjaar: 1958
Grondoppervlakte: 936 m²
Woonoppervlakte: 175 m²
Oriëntatie: Noord
Vrij op: bij Akte
Kadastraal inkomen: € 1452,00

Indeling

Keuken: ingericht
Slaapkamers: 3
Badkamer: 1
WC: 2
Berging: Ja
Garage: 1
Terras: Ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: Neen

Technische info

Verwarming:  Mazout
Ramen:  enkel beglazing
EPC:  430 Kwh / m²
Unieke code:  1898376
Overstromingsgevoelig:  Neen

 

INDELING

Inkomhal: de mooie inkomhal leidt links tot een deur naar een kleinere hal, die toegang geeft tot de toiletruimte en vervolgens tot de keuken. Enkele treden in de inkomhal leiden tot de trap naar de bovenverdieping. Rechts bereikt men via een dubbele deur met glaspartijen de mooie en ruime woonkamer. De vloer in de hal werd betegeld met in motief geplaatste tegels in zwart en witte marmer. Een raam links van de voordeur zorgt hier voor extra daglicht.

Woon- en eetkamer: via de dubbele houten deur met glaspartijen in de inkomhal komt men in de ruime en bijzonder aangename woon- en eetkamer, waar de sierschouw onmiddellijk een blikvanger vormt. Deze ruimte wordt optisch in 2 gedeeld door de grote boog in het plafond. Langs een kant van de woning geven grote raampartijen uit op de tuin en oprit aan de voorkant van de woning. Langs de andere kant geven de raampartijen uit op de veranda en vervolgens op de tuin achteraan de woning. De extra ramen aan de zijkant zorgen overal voor veel en aangenaam daglicht. De vloer werd bekleed met een zeer mooie, in motief geplaatste massieve parket. Bijzonder details: de radiatoren op de benedenverdieping bevinden zich achter heel mooie caches en het plafond werd afgewerkt met mooie, klassieke sierlijsten.

Eethoek: tussen de woonkamer en de keuken is er plaats voor een gezellige eethoek. Ook hier geeft het dubbele raam uit in de veranda achteraan de woning. De vloer in de eethoek werd bekleed met een beige tegel.

Keuken: vanuit de eethoek leidt een deur tot de keuken, waar zich een dubbele wastafel bevindt met kastruimte onderaan en een dubbele kast bovenaan. In de linkerhoek van de keuken bevindt zich het fornuis en de dampkap. De 3 ramen boven het aanrecht geven uit op de zijkant van de woning. De vloer in de keuken werd bekleed met een klassieke, kleine blauwgrijze tegel en ook in de keuken geeft een deur toegang tot de veranda achteraan de woning. Een andere deur leidt tot de kelder en een deuropening achteraan in de keuken geeft toegang tot een kleine hal, waarin zich rechts de deur naar de toiletruimte op de benedenverdieping bevindt en links een deur naar de inkomhal vooraan de woning.

Toiletruimte: de toiletruimte op de benedenverdieping is bereikbaar vanuit de keuken en vanuit de inkomhal. Met toilet, lavabo en een raam met getint glas. De muur in de toiletruimte werd tot op stahoogte betegeld met een witte vierkante tegel. De vloer werd hier bekleed met dezelfde blauwgrijze tegel als in de keuken.

Veranda: de veranda strekt zich over de ganse breedte van de woning en geeft uit op de tuin achteraan de woning. De grote raampartijen in de veranda strekken zich over de volledige breedte en een groot schuifraam biedt rechtstreeks toegang tot de stenen trap die naar het tuinpad en het grasperk leidt. Links geeft een glazen deur uit op het pad langs de zijkant van de woning. De vloer in de veranda werd bekleed met een grote, rechthoekige tegel in beige tinten.

Terras en tuin: vanuit de veranda en via de zijpaden langs het huis heeft men toegang tot de aangelegde, volledig omheinde tuin, met centraal een groot grasperk. Het tuinpad loopt door tot aan het tuinhuisje en vervolgens tot een aparte zithoek achteraan in de tuin. Links en rechts van de woning leiden de zijpaden tot de oprit vooraan.

Verdieping

Via de mooie houten trap in de inkomhal bereikt men de nachthal op de verdieping. Een dubbel raam langs een kant en een extra raam langs de andere kant van de woning zorgen hier voor aangenaam daglicht. De vloer werd hier bekleed met een in motief geplaatste, massieve parket.  

3 slaapkamers: de slaapkamers op de verdieping hebben alle 3 aangename groottes en beschikken over voldoende daglicht. De grootste kamer bevindt zich aan de voorkant van de woning. De grote raampartij in 4 delen in deze kamer strekt zich bijna over de ganse breedte van de woning en kijkt uit op de tuin en de oprit vooraan. De vloer op de volledige verdieping werd bekleed met een in motief geplaatste, massieve parket.

Berging: een deur in de nachthal geeft toegang tot een praktische, langgerekte vestiaireruimte.

Badkamer: de badkamer bevindt zich aan de andere kant van de nachthal en werd uitgerust met een ligbad met douchekop en douchegordijn, een enkele wastafel en een bidet. De vloer werd bekleed met kleine, grijze mozaïektegeltjes, de muren tot op stahoogte met zwarte mozaïektegeltjes. Twee ramen met rolgordijnen zorgen ook hier voor voldoende daglicht en verluchting.

Toiletruimte: naast de badkamer bevindt zich de toiletruimte van de bovenverdieping. De vloer werd hier bekleed met dezelfde mozaïektegeltjes als in de badkamer, de muren tot op stahoogte met klassiek witte badkamertegels. Een raam met getint glas zorgt hier voor het nodige daglicht.

Kelder en garage

Via een deur in de keuken bereikt men de kelder, die zich over de ganse oppervlakte van de woning strekt en opgedeeld is in verschillende praktische ruimtes. De laatste ruimte is de garage, waar een dubbele houten poort tot de oprit leidt. De vloer in de kelder werd bekleed met een beige rechthoekige tegel voor makkelijk onderhoud. Alle nutsvoorzieningen komen aan de in de kelder en alle aansluitingen zijn hier aanwezig voor wasmachine etc.

Zolder

Via een luik in een van de slaapkamers heeft men toegang tot de zolder, die dienst kan doen als extra bergruimte.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Schrijnwerk in hout met deels dubbele beglazing en rolluiken op het gelijkvloers. Enkele beglazing op de verdieping.

-       CV op mazout met radiatoren in alle ruimtes

Conclusie:

Deze mooie gezinswoning biedt vele troeven: een makkelijke bereikbaarheid, vlakbij de N2 Leuven/Tienen, aansluiting tot de E40 (Brussel/Luik) op een 4-tal km en het station van Vertrijk op een 2-tal km. De woning zelf is karaktervol, ze werd goed onderhouden en biedt aangename leefruimtes met veel natuurlijke lichtinval.