VERKOCHT: MOOI GERENOVEERDE RIJWONING MET TUINTJE IN TIENEN

Diestsesteenweg 152, Tienen

Omschrijving:

Deze rijwoning bevindt zich net buiten de stad Tienen en biedt de voordelen van de stad vlakbij en van een makkelijke bereikbaarheid. De woning zelf werd mooi gerenoveerd, ze biedt aangename leefruimtes en 4 slaapkamers op de verdiepingen. Het achteraan gelegen terras en omheinde tuintje maken het geheel zeer aangenaam om wonen. 

Omvattende:

Gelijkvloers: inkomhal, ruime woonkamer met zithoek en eetkamer, keuken. Badkamer en aparte toiletruimte. Berg- en wasruimte.

Eerste verdieping: 2 slaapkamers, badkamer met toilet.

Tweede verdieping: 2 slaapkamers en bergruimte

Kelder: opgedeeld in 3 ruimtes

Tuin: terras en omheinde tuin

Praktische ligging: op 600m van de aansluiting met de ring rond Tienen, bushaltes op loopafstand.

De beschikbaarheid van deze woning is onderling overeen te komen.

 

 
 

Bebouwing

Type:  gesloten bebouwing
Bouwjaar: 1940
Grondoppervlakte:  250 m²
Woonoppervlakte:  201 m²
Oriëntatie: West
Vrij op: bij Akte
Kadastraal inkomen: € 666

Indeling

Keuken:  geinstalleerd
Slaapkamers: 4
Badkamer: 2
WC: 2
Berging: Ja
Zolder: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: Neen

 

Technische info

Verwarming:  mazout
Ramen:  dubbel beglazing PVC
EPC: 382  kWh/m² jaar
Unieke code: 2059090
Overstromingsgevoelig: Neen

 

INDELING

Gelijkvloers

Inkomhal: via de inkomhal bereikt men rechts de woonkamer aan straatkant en vervolgens de open keuken. Rechtdoor leidt tot de trap naar de verdiepingen en onder de trap bevindt zich de deur naar de kelder. Een laatste deur in de inkomhal verbergt een praktische bergruimte. Ramen boven en in de voordeur zorgen voor het nodige daglicht in de inkomhal en de vloer  werd betegeld met klassieke wit en zwarte tegels.

Woon- en eetkamer: de woonkamer bevindt zich aan straatkant en biedt meer dan voldoende plaats voor een ruime zithoek en eetkamer. De grote raampartij aan straatkant zorgt hier voor veel aangenaam daglicht. De vloer in de woonkamer werd bekleed met steentapijt in zandkleur, wat voor makkelijk onderhoud zorgt.

Keuken: de woonkamer loopt vervolgens naadloos over in de open keuken die volledig werd ingericht, met dubbele wastafel met druiprek, ingebouwde ijskast, 5-pits vitrokeramische kookplaat en dampkap, oven, koffie-automaat en plaats voor de vaatwasmachine. Verder biedt de keuken ontzettend veel bergkasten en centraal is er plaats voor een eettafel. Een grote dakkoepel zorgt hier voor extra aangenaam daglicht en de vloer werd bekleed met zwart steentapijt. Vanuit de keuken leidt een deur met extra raampartijen links en rechts tot een overdekte doorgang naar het terras en de tuin.

Badkamer: de badkamer op het gelijkvloers biedt een enkele lavabo met spiegel bovenaan, kastruimte onderaan en een ligbad. De muren van de badkamer werden over de ganse hoogte bekleed met een witte tegel met sierboord. Op de vloer hetzelfde zwarte steentapijt als in de keuken. Het wat hoger geplaatste raam geeft uit aan de zijkant van de woning.

Toiletruimte: een deur rechts in de badkamer geeft toegang tot de toiletruimte op de benedenverdieping. Een klein hoger geplaatst raam zorgt hier voor licht en verluchting. Ook hier werd de vloer bekleed met zwart steentapijt en de wanden werden bekleed met dezelfde tegel als in de badkamer.

Wasruimte en berging: een deur links in de badkamer geeft toegang tot de wasruimte, waar zich 2 extra wastafels bevinden en de nodige aansluitingen voor wasmachine en droogkast. Verder doet deze ruimte ook dienst als technische ruimte (boiler). Het grote raam geeft uit aan tuinkant en de deur geeft uit op een doorgang naar het terras en de tuin.

Eerste verdieping:

Via de trap in de inkomhal bereikt men de nachthal op de verdieping. De vloer op de verdiepingen werd bekleed met laminaat.

2 slaapkamers: de 2 slaapkamers op deze verdieping hebben beiden aangename afmetingen en beschikken over raampartijen met rolluiken. De vloer in de slaapkamers werd bekleed met laminaat.

Badkamer: de badkamer op de verdieping biedt een instapdouche, een dubbele lavabo met bergkasten onderaan en spiegel bovenaan, een handdoekradiator en een ophangtoilet. De vloer werd hier bekleed met kurk. Het grote raam in de badkamer geeft uit aan straatkant.

Tweede verdieping:

De trap leidt vervolgens tot de nachthal op de zolderverdieping.

3 kamers: 2 slaapkamers en een bergkamer. Alle 3 de ruimtes beschikken over een velux raam met store en ook hier werd de vloer bekleed met laminaat.

Kelder:

De kelder is bereikbaar via de deur onder de trap die naar de verdiepingen leidt en beschikt over een gang en 2 gewelfde kelderruimtes. De kelder doet ook dienst als technische ruimte (cv).

Terras – tuin:

Via de keuken of de wasruimte bereikt men eerst de overdekte doorgang en vervolgens het terras en het omheinde tuintje. Het terras werd aangelegd met klinkers. Achteraan in de tuin bevindt zich een dubbel tuinhuis.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Schrijnwerk in PVC met dubbele beglazing, met rolluiken en vliegenramen

-       CV op mazout

Conclusie:

Deze rijwoning werd mooi gerenoveerd en is zeer aangenaam om wonen door de ruimte die ze biedt en door de natuurlijke lichtinval in alle kamers. Het zonneterras en achterliggende tuintje maken het plaatje compleet. De ligging, net buiten de stad en op ongeveer 600m van de ring rond Tienen, zorgt bovendien voor een makkelijke bereikbaarheid.