TE KOOP : TE RENOVEREN RIJWONING IN HET CENTRUM VAN TIENEN

Beauduinstraat 105, 3300 Tienen

€ 116.000

Omschrijving: deze rijwoning bevindt zich in een eenrichtingsstraat aan de rand van het centrum van Tienen. De woning beschikt over leefruimtes met aangename afmetingen op het gelijkvloers, 2 slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping en vervolgens nog 2 zolderverdiepingen.  

Omvattende:

Gelijkvloers: woonkamer, eetkamer, keuken, bijkeuken, kleine overdekte veranda, toilet en binnenkoertje.

Eerste verdieping: 2 slaapkamers, badkamer en toilet

Zolders: 2 zolderverdiepingen

Ligging: gelegen in een eenrichtingsstraat die van de Leopoldvest naar het centrum van Tienen leidt. Centrum van Tienen op een 400m, aansluiting met de Leopoldvest en de ring rond Tienen op een 200m.

 
 

Bebouwing

Type: gesloten bebouwing
Bouwjaar: 1850
Grondoppervlakte: 92 m²
Woonoppervlakte: 130 m²
Oriëntatie: Noord

Indeling

Keuken: ja
Slaapkamers: 2
Badkamer: ja
Toilet: 2
Berging: ja
Tuin: Neen
Terras: Neen maar mogelijk

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling: Neen
Kadastraal inkomen: 480 €

Technische info

Verwarming: voorzetkachels gas
Ramen: dubbel PVC
EPC: 425 kWh / m² jaar
Unieke code: 2183232
Overstromingsgevoelig: ja
Vrij op: bij Akte

 

Gelijkvloers

Woonkamer: via de voordeur komt men rechtstreeks in een eerste kamer aan straatkant, waar 2 grote raampartijen links en rechts van de voordeur en ramen in mat glas in en boven de voordeur voor aangenaam daglicht zorgen. De vloer in de deze ruimte werd bekleed met witte en groene gespikkelde cementtegels.

Eetkamer: via een open doorgang in de woonkamer bereikt men de eetkamer, waar een voorzetkachel op aardgas werd geplaatst. Een enkele raampartij met rolluik in de eetkamer geeft uit op een klein binnenkoertje dat bereikbaar is via de bijkeuken. Ook hier is de vloer bekleed met de oorspronkelijke cementtegels in wit, blauw en zwart motief.

Keuken: via een open doorgang bereikt men vervolgens de ingerichte keuken in L-vorm met dubbele wastafel, een 5-pits kookvuur op aardgas met dampkap en verder veel praktische bergkasten onder- en bovenaan. De muur boven het aanrecht werd betegeld en ook hier is de vloer bekleed met de oorspronkelijke cementtegels in wit, blauw en grijs motief. Twee grote raampartijen geven uit op de binnenkoer en vanuit de keuken leidt een houten trap naar de bovenverdiepingen.

Bijkeuken: naast de keuken bevindt zich een bijkeuken met een extra wastafel en de nodige aansluitingen voor wasmachine en droogkast. Een dubbel raam met rolluik zorgt hier voor voldoende daglicht. De vloer in de bijkeuken werd bekleed met dezelfde cementtegels als in de keuken.

Kleine veranda, toiletruimte en binnenkoer: via de buitendeur met matte glaspartij in de bijkeuken bereikt men de kleine veranda, van waaruit men rechts toegang heeft tot de toiletruimte en links tot de schuifraampartij naar de binnenkoer. De vloer in de veranda en op de binnenkoer werd betegeld.

Eerste verdieping

Via de trap in de keuken bereikt men de nachthal op de eerste verdieping, waar de vloer werd bekleed met laminaat. Van hieruit leidt de houten trap vervolgens tot de 2 zolderverdiepingen.

2 ruime slaapkamers: één aan straatkant met 3 raampartijen en één aan de achterkant van de woning met 2 ramen met rolluiken en een derde dubbel raam. De vloer in de slaapkamers werd bekleed met linoleum.

Badkamer: met ligbad, lavabo met spiegel bovenaan en een dubbele kast onderaan. De vloer in de badkamer werd bekleed met laminaat.

Toilet: naast de badkamer bevindt zicht het toilet op de verdieping, waar een enkel raam uitgeeft op binnenkoer.

Zolderverdiepingen:

Een houten trap in de nachthal leidt naar de 2 bovenliggende zolderverdiepingen, die momenteel niet worden gebruikt.  

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Schrijnwerk in PVC met dubbele beglazing

- Mogelijkheid tot het bijmaken van extra slaapkamers

Conclusie:

Deze te renoveren rijwoning beschikt over aangename leefruimtes op het gelijkvloers en tal van mogelijkheden op de bovenliggende verdiepingen. De ligging, in een eenrichtingsstraat aan de rand van het centrum van Tienen en vlakbij de vesten, maakt dat alle faciliteiten vlakbij zijn en zorgt voor een makkelijke bereikbaarheid.