TE KOOP: MOOIE RIJWONING MET BINNENKOER EN GARAGE IN TIENEN

  Astridvest 65, 3300 Tienen

in optie

 

Omschrijving :
Deze karaktervolle rijwoning bevindt zich op de Astridvest, een mooie, boomrijke laan vlakbij het stadspark van Tienen. De woning zelf beschikt over aangename leefruimtes op het gelijkvloers en biedt 3 mooie slaapkamers en een zolderkamer met mezzanine op de verdiepingen. Het achterliggende terrasje en de binnenkoer maken het plaatje compleet.

Omvattende:

Gelijkvloers: inkomhal, woon- en eetkamer, keuken met eethoek en toiletruimte. Terrasje.

Eerste verdieping: 2 slaapkamers en badkamer

Tweede verdieping: slaapkamer en zolderkamer met mezzanine

Kelderverdieping met garage: garage, technische ruimte, bergruimte/atelier en wasruimte/bijkeuken.

Binnenkoer

Praktische ligging: aan de rand van het centrum van Tienen, met het station op een 500m wandelafstand.

 
 

bebouwing

Type: Gesloten bebouwing
Bouwjaar: 1935

Grondoppervlakte: 170 m²
Woonoppervlakte: 135m²
Oriëntatie: West

Indeling

Keuken: ja

Slaapkamers:3
Badkamer: 1
Toilet: 2
garage: Ja
tuin/koer: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling: Neen
Kadastraal inkomen: 624 €

Technische info

Verwarming: voorzet kachels
Ramen: enkel beglazing eik
EPC: 502 kWh / m² jaar
Unieke code: 2145007
Overstromingsgevoelig: Neen
Vrij op: bij Akte

 

INDELING

gelijkvloers

Inkomhal: via een padje rechts van de oprit bereikt men de voordeur met glaspartij. De inkomhal biedt plaats aan een vestiaire en leidt rechts tot de toiletruimte en rechtdoor tot de trap naar de bovenverdieping en tot de deur naar de woonkamer. De vloer in de inkomhal werd bekleed met een vierkante, wit gemarmerde tegel.

Woon- en eetkamer: via de inkomhal bereikt men rechtdoor de woonkamer, die meer dan voldoende plaats biedt voor een zithoek en een eetkamer. De grote raampartij in 6 delen geeft uit aan straatkant en zorgt hier voor aangenaam daglicht. De vloer in de woonkamer werd bekleed met een roestbruine vinyl met steenprint. De woonkamer en ook de keuken worden verwarmd met voorzetkachels op aardgas.

Keuken met eethoek: via de dubbele open doorgang in de woonkamer bereikt men de ingerichte keuken met een enkele wastafel, een 4-pits gasvuur, dampkap en verder veel praktische kastruimte. De muur boven het aanrecht werd betegeld voor makkelijk onderhoud. Ook hier werd de vloer bekleed met vinyl. Vanuit de keuken leidt een dubbele raamdeur naar het terrasje en naar de trap naar de binnenkoer achteraan de woning.

Toiletruimte: een eerste deur rechts in de inkomhal leidt tot de toiletruimte op het gelijkvloers, met toilet en lavabo. De vloer werd hier bekleed met dezelfde tegel als in de inkomhal en ook de muren werden tot op stahoogte bekleed met een geassorteerde tegel. Een klein raam met glas in lood geeft uit aan straatkant en zorgt hier voor licht en verluchting. Van hieruit leidt een deur naar de kelderverdieping van de woning.

Eerste verdieping:

Via de houten trap in de inkomhal bereikt men de nachthal op de eerste verdieping, waar de vloer werd bekleed met vinyl bovenop de oorspronkelijke houten plancher. Een vierkant raam met glas in lood zorgt hier voor aangenaam daglicht. 

2 slaapkamers: op de eerste verdieping bevinden zich 2 slaapkamers, allebei met aangename afmetingen. De kamer aan straatkant beschikt over een groot raam in verschillende delen. De kamer aan de achterkant van de woning beschikt over een dubbele raampartij met rolgordijn. Ook hier werd de vloer bekleed met vinyl.

Badkamer: voorzien van een douchecabine, toilet, lavabo met spiegel en opbergkastjes. Ook hier werden de vloer en de muren bekleed met vinyl en een klein dagraam zorgt hier voor het nodige licht en verluchting.

Tweede verdieping:

De vaste trap in de nachthal leidt vervolgens tot de nachthal op de tweede verdieping, waar opnieuw een raam voor aangenaam daglicht zorgt. Ook op deze verdieping werd de vloer bekleed met vinyl boven de oorspronkelijke houten plancher.

Slaapkamer: aan straatkant bevindt zich een slaapkamer met een grote raampartij in 3 delen. De vloer werd bekleed met vinyl.

Zolderkamer met mezzanine: de laatste kamer op deze verdieping dient als bergkamer en reikt tot onder het dak. Het is mogelijk om hier desgewenst nog een ruime kamer met mezzanine van te maken.

Kelderverdieping met garage:

Via de deur in de toiletruimte op het gelijkvloers bereikt men de betonnen trap naar de kelderverdieping. De vloer op deze verdieping werd bekleed met cementtegels.

Technische ruimte: een eerste ruimte links dient als technische ruimte. Alle nutsvoorzieningen komen hier toe en ook de waterontharder bevindt zich in deze ruimte.  

Garage: plaats voor 1 wagen. De garage is bereikbaar via de oprit vooraan de woning die tot de garagepoort in 3 openschuifbare delen leidt.  

Berging/atelier: een volgende ruimte in de kelder dient voornamelijk als berging of als atelier. Van hieruit leidt een dubbele deur naar de wasplaats/bijkeuken. 

Wasplaats/bijkeuken: een laatste ruimte in de kelder werd ingericht als wasruimte en bijkeuken en is voorzien van een ingerichte keukenwand met extra wastafel en kookvuur en de nodige aansluitingen voor wasmachine en droogkast. Hier bevindt zich ook de boiler en een voorzetkachel op aardgas zorgt hier desgewenst voor verwarming. Een deur met glaspartijen geeft van hieruit rechtstreeks toegang tot de binnenkoer achteraan de woning.

Binnenkoer:

De gezellige binnenkoer is volledig ommuurd en is bereikbaar via de trap aan het terrasje achteraan de keuken of via de wasplaats/bijkeuken in de kelder.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Vernieuwd dak (2017)

-       Schrijnwerk in eik met enkele beglazing

-       Verwarming op aardgas, 2 voorzetkachels op het gelijkvloers en 1 in de kelder.

 

Conclusie:

Deze karaktervolle rijwoning met terrasje en binnenkoer biedt mooie leefruimtes op het gelijkvloers en 3 slaapkamers en een badkamer op de verdiepingen, met mogelijkheid voor een 4e kamer met mezzanine. De ligging, net buiten het stadscentrum en op wandelafstand van het station, zorgt voor een makkelijke bereikbaarheid.