GERENOVEERDE HERENWONING MET MODERNE AANBOUW

Aarschotsesteenweg 154, Tienen

€ 379.000

 

Omschrijving:

Deze rijwoning bevindt zich net buiten het centrum van Tienen en biedt de voordelen van de stad vlakbij en van een makkelijke bereikbaarheid. De woning zelf werd bijzonder grondig en mooi gerenoveerd, met respect voor authentieke details en oog voor kwaliteit en comfort. Het achteraan gelegen zonneterras en de omheinde tuin maken het geheel bijzonder aangenaam om wonen.

Omvattende:

Gelijkvloers: inkomhal, bureau/wasplaats, keuken, ruime woonkamer met zithoek en eetkamer. Toiletruimte.

Eerste verdieping: 2 slaapkamers en badkamer met toilet.

Tweede verdieping: slaapkamer, badkamer met toilet, hobbyruimte met mezzanine en bergzolder.

Kelderverdieping: gewelfde kelder onder het oorspronkelijke deel van de woning, opgedeeld in 4 delen.

Tuin: zonneterras, atelier met bovenverdieping, omheinde tuin

Praktische ligging: op 300m van de aansluiting met de ring rond Tienen, bushaltes vlakbij en het station van Tienen op ongeveer 1 km.

De beschikbaarheid van deze woning is overeen te komen.

 
 

Bebouwing

Type:  gesloten bebouwing
Renovatiejaar: 2011
Grondoppervlakte:  482 m²
Woonoppervlakte:  246 m²
Oriëntatie: Zuid
Vrij op: bij Akte
Kadastraal inkomen: € 936

Indeling

Keuken:  ingericht
Slaapkamers: 4
Badkamer: 2
WC: 3
Berging: Ja
Zolder: ja
Terras: ja

Ruimtelijke Ordening

Stedenbouwk. Verg.: Ja
Bestemming: Woongebied
Dagvaarding: Neen
Voorkooprecht: Neen
Verkaveling Verg.: Neen

 

Technische info

Verwarming:  aardgas
Ramen:  Dubbel beglazing alu
EPC:  188 kWh/m² jaar
Unieke code: 2050098
Overstromingsgevoelig: Neen

 

INDELING

Gelijkvloers

Inkomhal: wat onmiddellijk opvalt in de mooie, heldere inkomhal is de oorspronkelijke mozaïeken gietvloer, die door het contrast met de witte muren bijzonder goed tot z’n recht komt. Vanuit de inkomhal leidt een deur rechts tot een eerste ruimte aan straatkant, rechtdoor bereikt men de keuken en vervolgens de leefruimte, en links leidt de trap tot de bovenverdiepingen van de woning.  

Bureau/wasplaats: via een eerste deur in de inkomhal bereikt men rechts een kamer die momenteel dient als bureauruimte, maar ook perfect voor andere doeleinden kan ingericht worden. Een deur met glaspartijen in 3 delen leidt van hieruit naar de keuken. De twee grote raampartijen in deze kamer geven uit aan straatkant. De prachtige oorspronkelijke gietvloer werd ook hier bewaard.

Keuken: via de inkomhal bereikt men rechts de vernieuwde open keuken die volledig werd ingericht met een centraal kookeiland en een eettafel in het verlengde, een dubbele wastafel met druiprek, vaatwas en oven. Eén wand werd over de volledige hoogte ingericht met ingebouwde kasten, wat voor bijzonder veel praktische bergruimte zorgt. Ook hier zorgt de prachtige oorspronkelijke gietvloer voor een bijzonder cachet.

Woonkamer: de woonkamer bevindt zich in het recent aangebouwde gedeelte van de woning en biedt plaats aan een ruime zithoek en eetkamer. De grote raampartijen in L-vorm en de twee elektrisch bediende dakkoepels zorgen hier voor bijzonder veel en aangenaam daglicht. Van hieruit kijkt men uit op het gezellige zonneterras en op de achterliggende tuin. Deze ruimte wordt verwarmd met vloerverwarming en de muren werden bekleed met OSB.

Toiletruimte: een deur onder de trap geeft toegang tot de toiletruimte op de benedenverdieping. Van hieruit leidt een andere deur tot de kelderverdieping.

Eerste verdieping:

Via de trap in de inkomhal bereikt men de nachthal op de verdieping, waar de oorspronkelijke plankenvloer in ere werd hersteld.

2 slaapkamers: de 2 slaapkamers op de eerste verdieping hebben beiden aangename afmetingen en de vloer werd er bekleed met plankenvloer. In de kamer aan straatkant zorgen 2 hoge ramen voor aangenaam daglicht. De kamer aan tuinkant biedt de mogelijkheid om desgewenst de raamopening te vergroten en toegang te geven tot het dakterras.

Badkamer met toilet: de mooie badkamer biedt een dubbele lavabo met grote spiegel bovenaan en kastruimte onderaan, extra bergruimte in de ingebouwde kasten naast de lavabo’s, een ruime instapdouche en een ophangtoilet. Het raam in de badkamer geeft uit aan straatkant en biedt hier het nodige daglicht en verluchting. De vloer in de badkamer werd bekleed met bamboe.

Tweede verdieping:

Vervolgens leidt de trap tot de nachthal op de tweede verdieping, van waaruit men toegang heeft tot een slaapkamer, badkamer en hobbyruimte. 

Slaapkamer: ook de slaapkamer op de 2e verdieping heeft aangename afmetingen. De 2 ramen geven uit aan straatkant.

Badkamer: naast de slaapkamer bevindt zich de badkamer van deze verdieping met ligbad, een enkele lavabo met bergkastjes onderaan en een toilet.

Hobby/logeerruimte: een laatste deur op deze verdieping leidt tot een hobbyruimte, van waaruit een trap naar de mezzanine leidt die tot onder het dak reikt. Twee grote veluxramen, zowel aan tuin- als aan straatkant, zorgen hier voor aangenaam daglicht. Op de mezzanine geeft een deur toegang tot een kleine bergzolder.

Kelderverdieping:

Via de deur onder de trap bereikt men de kelderverdieping die het voorste, oorspronkelijke gedeelte van de woning beslaat en werd opgedeeld in 4 ruimtes, waaronder 2 gewelfde kelders. De vloer in de kelder werd deels bekleed met beton, deels met zand, ideaal voor een wijnkelder.  

Terras – tuin:

Via de grote raampartij in de woonkamer bereikt men het terras en vervolgens de wat lager gelegen tuin met grasperk. Achteraan in de tuin bevindt zich het atelier met bovenverdieping (vroeger koetshuis).

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:

-       Passief geïsoleerd nieuwbouwgedeelte

-       Akoestische / thermische isolatie van het oude gedeelte

-       Volledig vernieuwde water- en elektriciteitsleidingen

-       Schrijnwerk in aluminium met dubbele beglazing

-       CV op aardgas, Viesmann Vitodens 333

-       Mogelijkheid tot aanleggen van een groen dak op het platte dak

-       2 parkeerplaatsen vooraan de woning

Conclusie:

Deze rijwoning werd bijzonder grondig en mooi gerenoveerd en is zeer aangenaam om wonen door de ruimte die ze biedt en door de natuurlijke lichtinval in alle kamers. Het zonneterras en de achterliggende tuin maken het plaatje compleet. De ligging, net buiten de stad en op ongeveer 300m van de ring rond Tienen, zorgt bovendien voor een makkelijke bereikbaarheid.