3344 Route du Plan de la Tour, 83680 La Garde-Freinet 

Omschrijving: deze fantastische villa met guesthouse bevindt zich in een privaat domein op 400m hoogte in La Garde-Freinet, een dorp op een 15-tal kilometer van Port Grimaud en een 20-tal km van Saint-Tropez en Sainte-Maxime. De villa beschikt over bijzonder aangename leefruimtes op het gelijkvloers, ruime slaapkamers met private badkamers op de verdieping en een uitgebreide wellness op de benedenverdieping. Het grote zwembad strekt zich uit voor de woning en van hieruit reikt het zicht over de vallei heen tot aan de zee. 

Omvattende:
Villa:
Gelijkvloers
: inkomhal, bureau, zitkamer, eetkamer, keuken, zomerpaviljoen, dubbele garage en tweede keuken.
Eerste verdieping: 2 bijzonder ruime slaapkamers met private badkamers en dressing
Benedenverdieping: wellness met jacuzzi, sauna, fitness en badkamer. 2 bergkamers, laundry, toiletruimte, 2 technische ruimtes, werkatelier
Bijgebouw: met toegangspoort (mazouttanken 4.500l) 
Binnenplaats: oprijlaan met dubbele carport en dubbele abri voiture
Tuin: terras, zwembad, volledig aangelegde en omheinde tuin (2,3 ha)

Guesthouse
Gelijkvloers: keuken, badkamer, slaapkamer en toiletruimte
Benedenverdieping: grote slaapkamer annex badkamer met toilet
Tuin: privaat terras

Ligging: in een privaat domein op 400m hoogte in La Garde-Freinet, een dorp op een 15-tal kilometer van Port Grimaud en een 20-tal km van Saint-Tropez en Sainte-Maxime. 

 
 

Bebouwing

Type: open bebouwing
Bouwjaar: 1997
Grondoppervlakte: 2,3 ha
Woonoppervlakte: 440m2
Benutbare oppervlakte: 670m2
Oriëntatie: zuidelijk


Indeling

Keukens: 3, geïnstalleerd
Slaapkamers: 4
Badkamers: 5
WC: 6
Garage: ja
Tuin: ja
Terras: ja

Technische info

Verwarming: mazout
Ramen: dubbele beglazing, aluminium
EPC: 94 KWh EP/M2.jaar
Emissie: 28 kg éqCO2/m2.jaar

Vrij op: In onderling overleg

EPC.jpg
 

INDELING

Langs de Route du Plan de la Tour die La Garde-Freinet verbindt met Grimaud, leidt een private toegangsweg tot het omheinde domein (2,3 ha) waarin deze prachtige villa met guesthouse zich bevindt. De toegangsweg leidt tot de binnenplaats met fontein, met rechts een dubbele carport en links een dubbele abri voiture voor het guesthouse.  

Gelijkvloers
Inkomha
l: via de dubbele voordeur bereikt men de mooie, ruime inkomhal, waar de glazen kroonluchter onmiddellijk opvalt. De inkomhal geeft rechts toegang tot de bureauruimte, rechtdoor tot de woonkamer en links tot de trap naar de bovenverdieping. Enkele treden links leiden ten slotte tot de trap naar het guesthouse, dat desgewenst afgescheiden kan worden van het hoofdgebouw door een prachtige glazen deur met smeedwerk. De vloer in de hal is bekleed met een prachtige tegel in gepolierde granietsteen die ook verder in de villa terug te vinden is. 

Bureau: rechts in de inkomhal leidt een open doorgang tot de bureauruimte op het gelijkvloers. De achterwand van deze kamer werd ingericht met een mooi en zeer praktisch wandmeubel. Het dubbele raam met persiennes geeft uit op de binnenplaats. De vloer werd bekleed met dezelfde mooie graniettegel als in de inkomhal.

Woonkamer met zithoek en eetkamer: via de glazen draaideur (Boermans) in de inkomhal bereikt men de woonkamer, met links plaats voor een ruime zithoek en rechts de eetkamer. In de zitkamer werden langs een wand over de volledige hoogte kasten ingebouwd, met centraal een open haard. De twee dubbele schuifraampartijen in de woonkamer geven uit op het zonneterras en het zwembad, en bieden vervolgens een prachtig uitzicht op de vallei. Een derde schuifraampartij rechts in de eetkamer geeft uit op het zomerpaviljoen en via een houten schuifdeur bereikt men de keuken. Aangenaam detail: de schuifraampartijen in de villa schuiven weg in de muur, ze beschikken over uittrekbare vliegenramen en louvre deuren. 

Keuken: via de eetkamer of via de garage bereikt men de ruime, volledig ingerichte keuken (SieMatic), die werkelijk over alles beschikt wat een keuken maar kan bieden: een inductiekookplaat en ingebouwde dampkap, oven en stoomoven, vaatwasmachine, dubbele wastafel en een aparte nis voor de Amerikaanse koelkast. Alle keukenapparatuur is van het merk ATAG en het werkblad is volledig in graniet. De dubbele schuiframen boven het aanrecht en boven de aangebouwde granieten keukentafel kijken uit op de voortuin. Een schuifdeur leidt van hieruit naar de garage en een schuifraampartij geeft toegang tot het zomerpaviljoen. 

Zomerpaviljoen: via de glazen schuifraampartijen in de eetkamer, via de keuken of via de garage bereikt men het bijzonder ruime zomerpaviljoen, dat op zich een volwaardige leefruimte vormt. Twee blikvangers die hier onmiddellijk opvallen: de bar met bijhorende barkrukken en de volledig ingebouwde barbecue met automatisch draaispit. De drie grote schuifraampartijen, elk in 3 delen, nemen de volledige zuidelijke muur in beslag en kijken uit op de tuin en op de vallei. Een dubbele schuifraampartij rechts geeft uit aan de zijkant van de woning en links is er een buitendeur met glaspartij die rechtstreeks toegang geeft tot het terras, het balkon en vervolgens tot het zwembad en de tuin. Boven het dakgebinte in Noorse den zijn de mooie lokale dakpannen zichtbaar. Ook hier werd de vloer bekleed met de mooie graniettegel, die hier niet gepolierd werd (antislip). 

Garage en tweede keuken: de ruime, dubbele garage die bereikbaar is via de keuken en via de dubbele carport, doet momenteel voornamelijk dienst als zeer praktische, bijzonder ruime tweede keuken: in een aparte hoek werden een ATAG kookvuur en dampkap geplaatst met een 4-pits gasvuur, plancha (bakplaat) en warmhoudplaat, onderaan 2 ovens en een salamander (warmhoudcompartiment). Recht tegenover dit meubel biedt een wastafelmeubel een enkele wastafel en een vaatwasmachine. Verder werd in deze ruimte nog extra kastruimte met werkblad ingericht en een houtkachel zorgt hier desgewenst voor extra warmte. De muren boven de keukenelementen werden bekleed met een witte tegel. De vloer in de garage (vloerverwarming) werd bekleed met een keramische tegel in aardetinten die ook elders in de woning terug te vinden is. Vanuit de garage leidt een deur naar een aparte toiletruimte, een schuifraampartij leidt naar het zomerpaviljoen, een trap leidt naar de benedenverdieping en een deur met extra beveiligingsrolluik leidt naar de dubbele carport vooraan de woning. Twee enkele ramen geven uit aan de zijkant van de woning en de twee garagepoorten geven uit op de oprijlaan.

Een deur in de garage leidt tot de aparte toiletruimte met toilet, lavabo en spiegelkast. De vloer in de toiletruimte werd bekleed met dezelfde tegel als in de garage en ook de muren werden tot op stahoogte bekleed met een witte tegel. Een hoger geplaatst raam zorgt hier voor daglicht en verluchting. 

Eerste verdieping
Via de trap in gepolierde graniet in de inkomhal bereikt men de verdieping. 

Slaapkamer met study en badkamer: een eerste deur links halverwege de trappenhal leidt tot een ruime slaapkamer met study en eigen badkamer. De slaapkamer beschikt over een 2-persoonsbed en de nodige kastruimte. Via een open boog in een ingebouwd open boekenrek bereikt men vervolgens de study. Het dakgebinte (Noorse den) werd in deze kamer mooi in het plafond verwerkt. Twee dubbele raampartijen geven uit op de tuin en het zwembad, 1 raampartij aan de zijkant van de woning en een enkele raampartij op de binnenplaats. De vloer (vloerverwarming) werd betegeld met dezelfde gepolierde granietsteen als elders in de woning.
Een deur links in de slaapkamer leidt tot de badkamer, die over een instapdouche beschikt, een toilet, een handdoekradiator (Vasco) en een ingebouwde lavabo met 3 bergkasten onderaan, 3 spiegelkasten bovenaan en kolomkasten links en rechts van het lavabomeubel. Twee enkele ramen zorgen ook hier voor het nodige daglicht en verluchting en zowel de vloer als de wanden werden hier tot op stahoogte betegeld. 

Master bedroom met badkamer en dressing: enkele treden leiden van de eerste slaapkamer tot de nachthal en vervolgens tot de zeer ruime en mooie master bedroom. Vanuit de dubbele raampartij die uitgeeft op de tuin reikt het zicht tot de zee. Een open doorgang leidt van de slaapkamer tot de dressing, die langs één wand werd ingericht met 3 schuifdeuren over de ganse hoogte en langs de andere wand met drie spiegelschuifdeuren. Een enkel raam in de dressing geeft uit op de binnenplaats.
Een glazen schuifdeur leidt van de slaapkamer tot de luxueuze badkamermet ruime instapdouche, bidet en toilet. Langs één wand werd een bijzonder uitgebreid badkamermeubel (Alsan) geplaatst met dubbele lavabo, 4 dubbele kastdeuren of lades onderaan en spiegel met spiegelkast boven elke lavabo. Langs de andere wand van de badkamer werden 4 dubbele kasten ingebouwd, die voor bijzonder veel praktische bergruimte zorgen. Ook in deze badkamer is er vloerverwarming, net als in de slaapkamer, en verder zijn er 2 handdoekradiatoren (Vasco). De vloer en de wanden werden tot op stahoogte betegeld met dezelfde gepolierde graniettegel als elders in de villa. De 2 raampartijen in de badkamer geven uit op het zwembad en de tuin.

Benedenverdieping:
Via de granieten trap in de garage bereikt men een eerste hal op de benedenverdieping. In deze ruime hal werden langs twee wanden over de volledige hoogte ingebouwde kasten met schuifdeuren aangebracht. Links leidt een open doorgang tot de laundry, die werd uitgerust met een werkblad met wastafel, 2 dubbele opbergkasten onderaan en ook in de laundry nemen ingebouwde kasten met 4 schuifdeuren een volledige wand in beslag. De vloer werd hier betegeld met dezelfde niet-gepolierde graniettegel als op het gelijkvloers. 

Wellness met jacuzzi, sauna, fitness en badkamer: een deur rechts in de hal op de benedenverdieping leidt naar de wellness, waar 3 hoger geplaatste schuifraampartijen uitgeven op de tuin en aan de zijkant van de woning. Een eerste deel van deze ruimte dient als fitness- en relaxruimte. Twee treden leiden van hieruit tot de royale ingebouwde jacuzzi en links tot de sauna. De aparte badkamerbiedt een instapdouche, een lavabomeubel met centrale spiegel en 2 spiegelkasten, 4 opbergkasten onderaan en een handdoekradiator (Vasco). Langs de andere wand bevinden zich twee dubbele ingebouwde badkamerkasten. De vloer en de wanden in de badkamer werden ook hier bekleed met dezelfde niet-gepolierde graniettegel als op het gelijkvloers. 

Twee bergruimtes: ruime, afsluitbare bergingen. De vloer in deze kamers werd betegeld met dezelfde keramische tegel als in de garage.

Toiletruimte: met toilet, de vloer en de muur werden tot op ooghoogte betegeld met dezelfde vloertegel in graniet.

Twee technische ruimtes: één voor de centrale verwarming (mazout) en een tweede voor de apparatuur van het filter- en verwarmingssysteem van het zwembad en de jacuzzi. Hier bevinden zich ook de nodige aansluitingen voor wasmachine en droogkast en er is een waterreservoir van 1.500l. Van hieruit leidt een buitendeur naar de tuin en een deur links leidt rechtstreeks tot het werkatelier. De vloer in deze ruimtes werd betegeld met dezelfde keramische tegel als in de garage.

Via een deur in de eerste hal bereikt men een tweede hal, waar langs één wand over de volledige hoogte ingebouwde kasten werden aangebracht met maar liefst 8 schuifdeuren. Een glazen deur met smeedwerk leidt hier, net als op het gelijkvloers, tot het guesthouse.

Atelier: in de tweede hal leidt een deur tot een werkatelier, waar zich naast een grote werkbank nog een wastafel bevindt en verder veel ruimte is om gereedschap te bergen. Een deur rechts achteraan leidt van hieruit tot de tweede technische ruimte. Ook in deze ruimte werd de vloer bekleed met dezelfde keramische tegel als in de garage.

Terras, zwembad en tuin
Terras
: het volledig zuidelijk georiënteerde terras en balkon met balustrade is bereikbaar via de schuifraampartijen in de woonkamer en via de schuifraampartijen en de zijdeur in het zomerpaviljoen. Twee grote bogen, overdekt met dezelfde dakpannen als in het zomerpaviljoen, zorgen hier voor wat schaduw. Van hieruit leiden enkele treden naar het zwembad en de tuin. Ook het terras werd betegeld met dezelfde niet-gepolierde graniettegels als in de woning (antislip).  

Zwembad: het riante zwembad (6 x 16m) strekt zich in de breedte voor de woning en wordt verwarmd op zonnepanelen. De technische installatie (filter- en verwarmingssysteem) van het zwembad en van de jacuzzi bevindt zich in een aparte technische ruimte op de benedenverdieping. De volledige oppervlakte rondom het terras werd aangelegd met een prachtige Franse natuursteen in aardetinten, die altijd koel blijft en niet glad is. Rondom het zwembad is een veiligheidsomheining voorzien.

Tuin: de villa bevindt zich in een omheind domein van 2,3 ha, waarin naald- en loofbomen zich afwisselen met grasperken (400m2) rond de villa. Vooraan de zuidelijk georiënteerde villa biedt de tuin een weids panoramisch zicht op “la galine”, zoals de lokale bewoners deze heuvel noemen. 

Dubbele carport: de dubbele carport rechts van de oprijlaan biedt plaats aan ruim 2 wagens. Langs zuidkant bevindt zich een dubbele schuifraampartij, langs westelijke kant zijn er 2 boogopeningen en een derde boogopening oriënteert zich noordwaarts. De vloer in de carport werd bekleed met dezelfde keramische tegel in aardetinten die ook in de garage terug te vinden is. 

Aparte technische ruimte: rechts van de oprijlaan leidt een aparte weg tot een poort, waarachter zich de mazouttanks bevinden (3 tanks van 1.500l) en de toegang tot de kruipkelder van de volledige woning.

Guesthouse met privaat zonneterras
Het guesthouse is bereikbaar via de aparte ingang langs de zijkant van de villa of via de glazen deur met smeedwerk in de inkomhal. Via enkele treden bereikt men de hal van het guesthouse, die toegang geeft tot de keuken, een eerste slaapkamer, de toiletruimte en de badkamer. Van hieruit leidt een trap naar de benedenverdieping, waar zich nog een tweede grote slaapkamer met aparte badkamer bevindt. Ook op de benedenverdieping bevindt zich een glazen deur die naar de villa leidt. Beide deuren kunnen afgesloten worden, waardoor de privé vertrekken van de villa desgewenst niet toegankelijk zijn vanuit het guesthouse. De vloer in het guesthouse werd bekleed met dezelfde gepolierde graniettegel als in de villa, behalve in de slaapkamer op de benedenverdieping.

Keuken: de volledig uitgeruste keuken in L-vorm biedt een 4-pits elektrische kookplaat met oven onder- en dampkap bovenaan, een enkele wastafel met druipvlak, een vaatwasmachine, een ingebouwde ijskast en diepvriezer en verder meer dan voldoende praktische bergkasten. De muur boven het werkblad werd betegeld voor makkelijk onderhoud. Het dubbele raam met louvre deuren geeft rechtstreeks toegang tot het terras en vervolgens tot het zwembad en de tuin. 

Zonneterras: het overdekte terras van het guesthouse strekt zich vooraan de keuken en slaapkamer en biedt plaats aan een ruime buitentafel. Van hieruit heeft men rechtstreeks toegang tot het zwembad. Dit gedeelte van het terras is afsluitbaar en geïsoleerd van het terras van de villa.

Slaapkamer: een eerste slaapkamer op het gelijkvloers biedt plaats aan een 2-persoonsbed en beschikt over een wand met ingebouwde kasten met spiegelschuifdeuren over de volledige hoogte. Ook hier geeft het dubbele raam uit op het zonneterras en vervolgens op het zwembad. 

Badkamer: in de hal leidt een deur tot een badkamer met een instapdouche en een enkele lavabo met spiegelkast bovenaan en opbergkasten onderaan. Het hoger geplaatste raam geeft uit op de binnenplaats.

Toiletruimte: de toiletruimte op het gelijkvloers beschikt over een toilet, een enkele lavabo met breed tablet en spiegel bovenaan. Het kleine raampje geeft uit op het terras.
Zowel in de badkamer als in de toiletruimte werden de wanden tot op stahoogte betegeld.

Via een deur in de hal van het guesthouse leidt een trap naar de hal op de benedenverdieping, waar een opbergkast met dubbele schuifdeur extra bergplaats biedt. 

Grote slaapkamer annex badkamer: een deur in de nachthal leidt tot een tweede grote slaapkamer, die plaats biedt aan een 2-persoonsbed en een uitklapbed dat desgewenst extra slaapgelegenheid biedt aan 2 personen. Deze kamer kan ook in 2 opgedeeld worden dankzij een dubbele gordijnpartij. Drie hoger geplaatste ramen zorgen hier voor het nodige daglicht en verluchting. De vloer in deze kamer werd bekleed met dezelfde keramische tegel als in de garage. De aangrenzende badkamer beschikt over een instapdouche, een enkele lavabo met 3 bergkasten onder- en een spiegel bovenaan en een toilet. Ook hier werd de vloer bekleed met dezelfde keramische tegel in aardetinten.

Bijzondere specificaties en aandachtspunten:
-      Binnenschrijnwerk Brems Doors
-      Buitenschrijnwerk volledig in aluminium, ook de bijhorende louvre deuren
-      Centraal audiosysteem (Revox) met luidsprekers en bediening in de villa en buiten
-      Centraal stofzuigsysteem
-      Centrale verwarming op mazout, met vloerverwarming op het gelijkvloers en de verdieping van de villa. Radiatoren in de andere ruimtes.
-      Parlofoon, automatische bediening van de toegangspoort
-      Alarmsysteem, beveiligde ramen en deuren

Conclusie:
Bij de bouw van deze luxueuze villa met guesthouse (440 m2bewoonbare oppervlakte, 670 m2 benutbare oppervlakte) werd werkelijk aan alles gedacht. Dit vertaalt zich in bijzonder aangename leefruimtes met al het denkbare comfort, het gebruik van kwaliteitsvolle materialen en een verfijnde afwerking tot in de kleinste details. De prachtige ligging met zicht op de vallei en de nabijheid van idyllische plaatsen zoals Port Grimaud of Saint-Tropez maken het plaatje compleet. De huidige eigenaars zijn er met glans in geslaagd om van deze villa een droom(t)huis te maken.